Musiikkimatinea

Köyliön nuorten muusikoiden konsertti

Huittisten musiikkiopisto ja Köyliö-seura ry järjestävät yhdessä nuorten köyliöläisten musiikin opiskelijoiden ja melkein valmiiden muusikkojen kanssa konsertin sunnuntaina 10.2.2013 Kepolan koulussa, Karjalantie 1. Konsertti alkaa kello 14.00 ja sinne on vapaa pääsy. Ostamalla ohjelman, joka maksaa 10 €, saa väliajalla kunnon kahvit ja voi tukea nuorten opiskelua jatkossakin, koska konsertin tuotto käytetään nuorten esiintyjien stipendeihin.

Ohjelma on todella monipuolinen: Sibeliuksesta Dingoon ja J.P.Hannikaisesta Toivo Kärkeen eli musiikkia -  ja osaamista – löytyy aivan varmasti jokaisen makuun! Musiikillisen iltapäivän aloittaa Sanni Lintunen soittamalla pianolla Jean SibeliuksenValsetten ja häntä seuraa toinen nuori musikantti 11-vuotias Emilia Koho, joka soittaa huilulla James Hornerin My Heart Will Go On – tämä lauluhan on tuttu Titanic–elokuvasta, yhteen aikaan se soi niin usein kotona, että jotkut vanhemmat  olivat jo vähällä hukuttautua! Emilia on kolmatta vuotta Huittisten musiikkiopistossa ja hän soittaa myös Tuulimyllyn Puhaltajien Junioreissa. Ilmeisesti konsertin nuorinmuusikko ehtii harrastaa myös Köyliön Lalleissa pesäpalloa ja voimistelukin on mukavaa. Emilialla on niin paljon harrastuksia, ettei hengästymättä tahdo perhekään pysyä mukana!

Musiikillisesti ehkä toista ääripäätä kuin Emilia edustaa Tuomas Oravuo, joka esittää alttoviululla P.J.Hannikaisen Suojelusenkelin. 12-vuotias nuorimies on jo viidettä vuottaan Huittisten musiikkiopistossa, ja hänet on hiljattain kutsuttu soittamaan opiston Kamariorkesterissa. Ja intohimoisen ratsastajan viulu on sitten ”just uusi”, ehkäpä tämän konsertin kunniaksi? Tuomasta säestää Piia Hautala, joka vastaa myös vuorenmaalaisen Joonas Niemisen sellolla soittaman B. Rombergin Sonaatti op. 38 n:o 1, osa 1 Allegro säestyksestä. Monipuolista musiikkia soittava Joonas hallitsee myös lukuisia erilaisia soittimia, ja Niemisten musikaalinen perhe on tuttu useimmille köyliöläisille.

Tänä asti esiintyjät ovat olleet musiikkiopiston nuorimpia oppilaita, mutta ennen kahvipaussia esiintyy tällä hetkellä opiston vanhin oppilas, joka samalla onkin nuorin oppilas. Kannattaa tulla katsomaan, arvoitus selviää konsertissa.

Väliajan jälkeen Terhi Virtanen soittaa kanteleella  Maki Kolehmaisen Olen luonasi Sun ja Suvi Teräsniskan Hento Kuiskaus. Hienoa ja vähän erilaista kantelemusiikkia!

Marko Kauramaa, 17 vuotias nuorimies, joka on ollut opistossa viisivuotiaasta lähtien, laulaa Kassu Halosta: Maailma on kaunis ja Toivo Kärkeä: Kulkurin iltatähti. Laulun ja viulunsoiton lisäksi Marko pitää autokilpailuista ja autoista – käyhän hän ammattikoulun autolinjaa - ja tietysti Köyliön perinnepelistä mölkystä.

Tämän jälkeen J.P.Hannikainen saattaa kääntyä haudassaan, sillä nyt laulaa Aliina Hiljanen Dingoa:  Nahkatakkinen tyttö. Aliinan nimi ei varmastikaan ole enne!  Säestyksestä vastaa. Jouni Ojala.

Konsertin loppuosaan kuuluu ainakin Joonas Niemisen selloesitys ja Linda Meriläisen pianonsoittoa. Yllätyksiäkin ohjelmaan voi ilmestyä!

Ohjelma tarkentuu koko ajan, joten kannattaa katsoa Köyliö-seuran sivuilta tilannetta: www.koylio-seura.fi/ajankohtaista

Tiedustelut Jaakko Ojala puh. 0500 - 123 661
jaakko.ojala@pp2.inet.fi