Turun lukupiiri 5 v.

Aloitimme Suomen itsenäisyyden juhlavuoden kokoontumalla  23.1.2017 Turussa Café Artissa. Paikalla olivat Helena ja Tapani Santala, Mirja ja Kalevi Salmi, Helena Varjus-Järvinen, Ensio Järvinen, Marjatta Siitonen, Leena Leinonen ja Marita Holkeri.

Helena kertoi Köyliö-seuran kuulumiset. Kevään ja kesän toiminta tulee olemaan varsin vilkasta. (ks. www.koylio-seura.fi/ajankohtaista) Iloisesti osallistumaan!

Marjatta alusti keskustelun Mikko Porvalin kirjoittamasta kirjasta "Rautasormus ja muita rakkaustarinoita sotavuosilta". Lämpimät kiitokset Marjatalle vahvasta kirjan sisällön tulkinnasta. Kirja ja Marjatan alustus kirvoittivat vilkkaan keskustelun.

Seuraava lukupiiri on maanantaina 9.3.2017 klo 17 Turussa Café Artissa.

Jatkamme Suomen itsenäisyyden juhlavuotta lukemalla Unto Seppäsen (1904-1955) kirjoittaman kirjan Taakankantajat, novelleja. Otava 1927. Leena Leinonen alustaa kirjan, hän kun on "Karjalan tyttöjä".
Unto Seppänen ikuisti Taakankantajat-novellikokoelmaansa 1920-luvun Karjalan. Hän tallentaa teksteissään ihmisten muuttunutta arkea. Karjalankannaksen huvilaelämän loistokkuus oli mennyttä aikaa. Novellikokoelman tarinat edustavat 1920-luvulle tyypillisesti romanttista urbanismia. Niissä on kuitenkin jo viitteitä Seppäsen myöhempien teosten iloluonteisesta huumorista. Myöhemmin Unto Seppänen nousi Karjalan evakoiden kuvaajana merkittäväksi suomalaiseksi kirjailijaksi.

Olemme suunnitelleet lukevamme teoksen jokaiselta itsenäisyyden vuosikymmeneltä. Kirjat mahdollisesti valitaan Ylen toimittajien laatimalta listalta "101 kirjaa" (tutustu yle.fi/kirjojensuomi)
Tervetuloa mukaan!
Antoisia lukuelämyksiä!