SALO IRISH-festival

Poika Pajulan pellolta eli Kauko Mäntylä kutsuu meidät tänäkin vuonna mukaan Saloon IRISH-festivaaliin.  Jos kiinnostuksesi herää, ota pikimmiten yhteyttä Helenaan 050 5417945,  santalat@pp.inet.fi tai Maritaan 050 3426466, marita.holkeri@gmail.com.   Viime vuonna päätapahtuma Kulttuuritalo Kivassa myytiin loppuun alta aikayksikön.

Salo Irish Festivaali 17.-18.3. 2017

1) Festarin järjestäjä: Finnish - Irish Society ry Salon osasto

Finnish - Irish Society ry Salon osasto järjestää Salo Irish Festivaalin jälleen keväällä 2017. Kaksipäiväinen irlantilaisen musiikin ja tanssin tapahtuma ajoittuu Irlannin kansallispäivän – St. Patrick’s Dayn – tuntumaan 17.18.3. 2017.

Salon osaston puheenjohtajana toimii Arto Pasio ja sihteerinä Kauko Mäntylä. Osasto on voittoa tavoittelematon yhteisö, siis Suomi – Irlanti – Seuran osasto.

2) Iloa ja positiivisuutta Saloon

Haluamme rakentaa rennot festaripäivät, jotka voisivat piristää välillä apeantuntuisia salolaistunnelmia: iloa päivään ja eteenpäin – elämä kaupungissa jatkuu! Irlantilainen sanoo asian ytimekkäästi: craic – pidetään hauskaa!

Kevään 2016 tapahtuman suosio yllätti meidät iloisesti: tapahtumalla ja sen perusajatuksella on kysyntää. Kivassa pidetty päätapahtuma myytiin täyteen jo viikkoa ennen tapahtumaa. Irlannin Suomen suurlähettiläs Colm O’Floinn oli avaamassa tapahtumaamme.

Rentoa irkkumusiikkia kuullaan tänä vuonna Salossa kahden päivän aikana usealla eri keikkapaikalla. Päätapahtuma eli Main Night pidetään Kulttuuritalo Kivassa lauantaina 18. maaliskuuta 2017.

Vuoden 2017 Salo Irishia rakennetaan suhteellisen pienellä budjetilla ja talkoovoimin. Salon kaupungin, Irlannin Suomen suurlähetystön sekä kahdentoista Salossa toimivan yrityksen tuki mahdollistaa hankkeen toteutumisen.

3) Laadukkaat artistit, monipuolinen genre

Vaikka tapahtuman budjetti ei ole iso, järjestäjien tavoite on silti kunnianhimoinen. Esiintymään tulevat artistit ovat laadukkaita ja tarjoavat irlantilaisen musiikin ja tanssin genrestä monipuolisen kattauksen.

Yksi lähtökohdistamme on edelleen se, että lippujen hinta ei tee kynnystä festareihin osallistumiselle. Päätapahtuman lipun hinta on 15 €, ryhmille á 10 €.

4) Päätapahtuma, lauantai 18.3. 2017 klo 17.

Kulttuuritalo Kiva, Horninkatu 1, Salo. Kivassa on ravintola, jossa on A-oikeudet.

Päätapahtumassa soittaa kolme kotimaista yhtyettä:

The Last of the McKeithans on lahtelais-helsinkiläis-muurlalainen yhtye, joka soittaa perinteisten irkkulaulujen ja sävelmien lisäksi myös lauluja bändeiltä, joissa on vaikuttajina irlantilaisia sukujuuria omaavia artisteja, esimerkkeinä vaikkapa Beatles tai Crosby, Stills, Nash & Young.

Kokoonpanossa soittavat Keith O'Híobháird (uilleann pipes, kitara, laulu), Heidi Saarikoski (laulu), Ville Karas (irlantilainen buzuki, tenoribanjo) sekä Jaakko Kyrö (viulu).

O’Rives -nimen takaa löytyy oriveteläinen irlantilaisen kansanmusiikin yhtye, jonka ohjelmistossa ripeät reelit ja jigit limittyvät kauniisiin balladeihin ja pubiralleihin.

Yhtyeessä soittavat Sakari Seppälä (laulu, buzoki,  mandoliini, tinapilli, irlantilainen puuhuilu), Veli-Jussi Lietsala (banjo, mandoliini, huuliharppu, bodhran), Sanna Peurala (viulu, mandoliini) ja Saku Lahti (kitara, laulu).

Kolmas pääkonsertin bändeistä on salolainen The Green Hope. Yhtyeessä musisoivat moni-instrumentalisti  Arto Pasio (kahdeksan soitinta), Jaana Virtanen (viulu ja laulu), Erkki Leppäkoski (basso, kitara) ja Kauko Mäntylä (kitara, mandoliini).

Tanssista vastaa turkulainen Dragún Irish Dancers. Ryhmä luo hengästyttäviä kuvioita, mennäänpä sitten kovin tai pehmein kengin.

5) Yhteystietoja

irkkufestari.salo@gmail.com