Kesätervehdys lukupiiriläsille!
Kokoonnuimme Kepolassa viehättävässä Villa Linturin kesäkahvilan kamarissa torstaina 6.7.-17. Meitä oli koolla 11 lukupiiriläistä. Kahvien nauttimisen lomassa Helena kertoi Köyliö-seuran kuulumisia. Köyliö-päivät olivat juuri ajankohtaiset runsaine tapahtumineen. Kalevi kannusti osallistumaan Köyliö-seuran Museotaksvärkki-hankkeen talkoisiin.

Marita esitteli kirjailija Helvi Hämäläisen ja alusti keskustelun Helvi Hämäläisen säätyläisromaanista Säädyllinen murhenäytelmä vuodelta 1941. Keskustelu oli erityisen vilkasta, analysoivaa ja pohdiskelevaa. Mielipiteet lukukokemuksesta ja tiedot Helvi Hämäläisen aikalaiskuvauksesta rikastivat taas kirjallisuuden tuntemusta.

Tervetuloa seuraavaan lukupiiriin tiistaina 29.8.-17 klo 17 Kaarinan Littoisiin Holkerille, Punttikatu 2, 20660 Littoinen.
Luettavaksi valitsimme Veikko Huovisen romaanin Havukka-ahon ajattelija vuodelta 1952. Havukka-ahon ajattelija oli useita sukupolvia riemastuttaneen ja hämmästyttäneen Huovisen läpimurtoteos. Romaanin päähenkilö Konsta Pylkkänen pohdiskelee yleisihmisellisiä mietelmiä ja soveltaa omalaatuista käsitteistöään maailman hahmottamiseen.
Marjatta esittelee kirjailijan ja alustaa keskustelun.

Aurinkoista kesän jatkoa ja tapaamisiin!

T. Marita ja Helena