Ystäväkirkkopyhä

Jo perinteeksi muodostunut Ystäväkirkkopyhä toteutetaan tänä vuonna Köyliön kirkossa laskiaissunnuntaina 11.2. 18 yhteistyössä Köyliön kappeliseurakunnan kanssa.  Tämän vuoden kirkkopyhä on järjestyksessä 10. yhteinen, ystävänpäivän tienoille ajoittuva kokoontuminen.
10.00 messu Köyliön kirkossa.

Messun toimittaa kappalainen Sakari Vuola ja kanttorina toimii Sari Mäkinen.
Palveluvuorossa on Köyliö-seura/Köyliön ystävät:
Ovella tervetulotoivotuksin seuran  puheenjohtaja (Lalli 2017) Asser Lehtoranta ja Ystävät-jaoston puheenjohtaja (Kerttu 2017) Helena Santala
Päivän lukukappaleet:  Terttu Kalmeenoja ja Martti Erkkilä
Kolehti: Marita Holkeri ja Kalevi Salmi
Musiikkia.

Messun jälkeen siirrytään Köyliön Seurakuntatalolle, missä nautitaan edullinen keittolounas hintaan 10 euroa.  Lounasjärjestelyistä vastaa Köyliö-seura yhteistyössä seurakunnan diakoniatyön kanssa.  Lounaan tuotot menevät lyhentämättöminä yhteisvastuukeräykseen.  Ilm. osallistumisestasi 7.2. mennessä Liisa Yskille puhelin 050 5400404 tai liisa.yski@gmail.com.
Lounaan jälkeen n. kello 13.00 esitellään kolme Köyliön tekstiiliaarretta:
- Museotaksvärkin hanketyöntekijä, FM Hanna Jaakola esittelee tekstiilejä  Tuiskulan Torpparimuseon mahtavasta vaatekokoelmasta
-  Maiju Routama ja työryhmä kertovat  Varhaiseen keskiaikaan ajoittuvan köyliöläisen naisen arkiasun synnystä ja sen valmistamisen saloista.  Tilaisuudessa nähdään useita valmiita pukuja kantajiensa esittelemänä.
- Kotitalousopettaja Kaarina Toivola kertoo vuodelta 1704 olevaan köyliöläiseen Jaakobin uni- ryijyyn kudottujen "raamatunlauseiden" sanoman.  Ryijy on nähtävillä Seurakuntasalin seinällä.  Mukana on tn. henkilöitä, jotka ovat valmistaneet ryijyn.  He kertonevat valmistuskokemuksestaan.
Tervetuloa joukolla mukaan laskiaissunnuntain tapahtumiin!  Suunnitellun ohjelman lisäksi  ”pisteenä i:n päällä” on saada tavata sukulaisia, ystäviä ja tuttavia vuosienkin takaa.

Iloisiin tapaamisiin
Köyliön kappeliseurakunta
Köyliö-seura ry, hallitus ja muut toimijat