Seuran syyskokous

Köyliö-seuran syyskokous pidetään Lallin koululla Kankaanpäässä 18.11.2018 kello 14.00.  Käsitellään sääntöjen edellyttämät asiat.

Kokouksen yhteydessä kuullaan tutkija Sanna Lipkinin  kertomana "Mitä Köyliön kirkon peruskorjauksen yhteydessä tehdyistä löydöistä tutkimusten tässä vaiheessa tiedetään".

"Köyliön kirkon kunnostuksen yhteydessä lattian alta paljastui muutamia hautauksia. Koska monet näistä arkuista eivät ole olleet suorassa maakontaktissa, hautavaatteet ovat säilyneet niiden sisällä suhteellisen hyväkuntoisina. Tekstiiliarkeologisten tutkimusten perustella voidaan todeta, että 1700-luvun lopun köyliöläiset kirkonlattian alle haudatut oli verhottu arvokkaisiin kankaisiin, joissa oli kuitenkin merkkejä kierrätyksestä ja materiaalien tarkasta hyödyntämisestä. Esitelmässä perehdytään Köyliössä käytössä olleisiin tekstiilitekniikkoihin sekä haudattujen, niin lasten, naisten kuin miestenkin, asemaan omassa yhteisössään."

Kahvitarjoilu.

Tervetuloa mukaan !