Ystäväkirkkopyhä

YSTÄVÄKIRKKOPYHÄ

Jo perinteeksi muodostunut Ystäväkirkkopyhä toteutetaan Köyliön kirkossa sunnuntaina 24.2. 2019 yhteistyössä Köyliön kappeliseurakunnan kanssa.  Tämän vuoden kirkkopyhä on järjestyksessä 11. yhteinen, ystävänpäivän tienoille ajoittuva kokoontuminen.

10.00 messu Köyliön kirkossa.
Messun toimittaa Säkylä-Köyliön seurakunnan vs. kirkkoherra Anna-Kaisa Hautala. Messun sanomana on "Jumalan sanan kylvö Pyhän Henrikin ajoista aina tähän päivään".
Palveluvuorossa ovat Köyliö-seura/Köyliön ystävät.

Messun jälkeen siirrytään Köyliön Seurakuntatalolle, missä nautitaan edullinen keittolounas lisukkeineen ja jälkiruokakahveineen hintaan 10 euroa.  Lounasjärjestelyistä vastaa Köyliö-seura yhteistyössä seurakunnan diakoniatyön kanssa.  Lounaan tuotot menevät yhteisvastuukeräykseen.  Ilm. osallistumisestasi 20.2. mennessä Liisa Yskille puhelin 050 5400404 tai liisa.yski@gmail.com, jotta osaamme varautua osallistujamäärään oikein.

Lounaan jälkeen  kello 13.00 on vieraanamme kirjailija Paula Havaste.

”Miten kirjoittaa mahdollisimman paljon oikeaa tietoa tarjoava romaani piispa Henrikin ja Lallin tarinasta?”

FT Paula Havaste on kirjoittanut useita historiallisia romaanisarjoja, joista viimeisimpänä valmistui Vihat-sarja. Neliosainen Vihat-sarja - Veden vihat, Tuulen vihat, Maan vihat ja Lumen armo - kertoo uudelleen 1100-luvun lopulle sijoittuvan suomalaisten kansallistarinan. Pääosassa on Lallin ja piispa Henrikin sijaan Lallin vaimo, joka joutuu miehensä surmatyön takia jättämään entisen ja pakenemaan uusiin ympäristöihin.
Havastetta on kiitetty romaanien todenmukaisesta arjen kuvauksesta. Faktojen tarkkuus on merkinnyt mittavaa taustatyöskentelyä. Mutta mistä löytyvät faktat arjesta, jota elettiin liki tuhat vuotta sitten? Mitä muinainen tarina kertoo meistä suomalaisista juuri nyt?

Köyliö-seuran kutsuma Havaste kertoo historiallisten romaanien luomisesta ja taustatyöskentelystä sekä historian merkityksestä nykyisyyden ymmärtämiseksi. Luennon jälkeen on mahdollisuus keskusteluun ja kysymyksiin.

Tervetuloa joukolla mukaan Ystäväkirkkopyhän tapahtumiin!

Iloisiin tapaamisiin
Köyliön kappeliseurakunta
Köyliö-seura ry, hallitus ja muut toimijat