Kevätkokous

TERVETULOA KEVÄTKOKOUKSEEN – ESITELMÄN TEEMANA PYHIINVAELLUKSET
Köyliö-seuran vuosikokous pidetään sunnuntaina 24.3.klo 14.00 Köyliössä Lallin koululla. 
Käsitellään sääntömääräiset asiat.
Kahvitauon jälkeen noin kello 15.00 alkaa esitelmä, jonka aiheena ovat pyhiinvaellukset Asiantuntijoina aihetta avaavat Kalevi Salmi, Erkki Länsisyrjä ja Seija Muurinen. Tilaisuus on kaikille vapaa ja maksuton. 
Tervetuloa
Köyliö-Seura ry, hallitus

Pyhiinvaelluksia – lähellä ja kauempana
Onko pyyhiinvaellus ja hiljentyminen ollut mielessä? Köyliö-seura tarjoaa erinomaisen mahdollisuuden kuulla asiantuntijoilta, mitä pyhiinvaellukset ovat ja miten niihin voi osallistua. 

Tilaisuuden aluksi Pyhän Henrikin pyhiinvaellusyhdistyksen hallituksen jäsen Kalevi Salmi esittelee Pyhän Henrikin vaelluksen taustaa ja historiaa.

Erkki Länsisyrjä on Turun yliopistossa tehnyt Pro Gradu- maisematutkimuksen nimellä ”Legendan jälki maisemassa”. Hän kertoo Pyhän Henrikin tien merkitsemisestä 1975-79, missä Köyliöläinen taiteilija Väinö Nummisto toimi aloitteentekijänä ja reitin merkitsijänä. Nummisto oli myös yli maakuntarajojen toimineen toimikunnan ensimmäinen puheenjohtaja. Reitillä alettiin järjestää määrävuosien välein yhä jatkuvia ekumeenisia pyhiinvaelluksia vuodesta 1983. Erkki esittelee reitin kulkua.

Tilaisuuden päätteeksi Seija Muurinen kertoo vaelluskokemuksistaan tunnetun Santiago de Compostelan reitiltä. Hän on tehnyt ensimmäisen retkensä reitillä vuonna 2007 ja viimeksi vuonna 2014. Seija on taivaltanut Caminolla 5 kertaa. Ensimmäisellä kerralla päämääränä oli saavuttaa Santiago, mutta muilla kerroilla päämääräksi muotoutui matkalla olo.
Paras retki oli se, jonka Seija käveli yksin. Silloin hän tutustui muihin kanssakulkijoihin paremmin. Aikatauluista ja etapeista sai päättää itse. Katolisella maaperällä hän mietti luterilaisuutta ja uskonpuhdistuksen merkitystä.  Caminolla syntyi muiden vaeltajien kanssa keskusteluja aiheesta. Ne vahvistivat hänen käsitystään Martti Lutherin ansaitsemattoman armon julistuksesta. Toki vaellus oli hänelle myös omien voimien testaamista ja irrottautumista arjen rutiineista. Matkat hän on tehnyt 200-400 km osissa, mutta yhteenlasketut kilometrit tarkoittavat kolmea täysmatkaa.  Buen Camino!