Hei!

Tervetuloa keväiseen lukupiiriin torstaina 23.5.2019 klo 17 Turkuun Café Artiin!

Valitsimme luettavaksi Mia Kankimäen vuonna 2018 ilmestyneen kirjan Naiset joita ajattelen öisin.

Näin Minna Canthin juhlavuonna jatkamme kirjallisuudessa kuvattujen vahvojen naisten teemaa. Mia Kankimäki on valinnut kymmenkunta historiassa erityisesti vaikuttanutta naista ja seuraa heitä "matkoillaan". Kirjan lajityyppi on jotain tieto- ja matkakirjan sekä omaelämäkertaesseistiikan ja kaunokirjallisuuden väliltä. Jännittäviä matkoja yönaisten seurassa!

Helena Varjus-Järvinen alustaa keskustelun kirjasta.

Viimeksi kokoonnuimme myös Turun kahvilassa Café Artissa. Salmin Mirja kertoi Finlandia-palkitusta Olli Jalosesta ja Saint Helenan saaresta. Isot kiitokset Mirjalle monipuolisesta perehtymisestä ja Taivaanpallon taustoja valottavasta keskustelun avauksesta. Taivaanpallo innosti keskustelemaan 1600-luvun yhteiskunnallisesta , uskonnollisesta ja tähtitieteen historiasta. Ihastelimme kirjailijan taitoa tuoda pienen pojan ajatusten kautta lukijalle oivalluksia oppimisesta, kasvatuksesta, tutkimuksesta, ihmissuhteista ja inhimillisestä sietokyvystä. Kiitokset kaikille erityisen antoisasta keskustelusta! Kirja kannattaa lukea!

Hyviä lukuhetkiä ja tapaamisiin toukokuussa!

T. Helena ja Marita