Lukupiirimme kokoontui 23.5. Turussa Café Artissa helteiden hiukan hellitettyä. Kahdeksan lukupiiriläistä oli kuulemassa Helena Varjus-Järvisen alustuksen Mia Kankimäen kirjasta Naiset joita ajattelen öisin. Helena tiivisti ja jäsenteli todella ansiokkaasti kirjan runsaan tietomäärän ja erilaiset henkilö- ja matkakuvaukset. Keskustelu oli runsasta. Hämmästelimme yli vuosisadan takaisten "yönaisten" seikkailuntäyteisiä tutkimusmatkoja ja taiteilijoiden rohkeutta. Mia Kankimäki kuvaa taitavasti ja yhdistelee tietoainesta ja omia kokemuksiaan. Tätä kirjaa voi lukea myös valiten eri henkilöitä, kokonaisjuonta ei kirjassa varsinaisesti ole. Kiitokset Helenalle ja kaikille mukana olleille!

Santalan Helena kertoi Köyliö-seuran antoisasta retkestä Kemiöön ja Taalintehtaalle sekä tulevien Köyliö-päivien 29.-30.6.2019 runsaasta ohjelmasta.

Kesällä kokoonnumme Köyliössä Villa Linturissa heinäkuun 1. päivänä klo 15, heti Köyliö-päivien jälkeisenä maanantaina.

Kirjaksi valitsimme Pentti Haanpään romaaniin "Jauhot", joka on ilmestynyt vuonna 1949. Romaanin aiheena on eräs katovuosi ja sen seuraukset. Sinä vuonna oli ratkaiseva hallayö ollut tuhoisa. Kuvernööri määräsi palkat maksettaviksi ainoastaan jauhoina ja siitä saivat monivaiheiset ja merkilliset tapahtumat alkunsa.

Seppo esittelee kirjan ja alustaa keskustelun. Mahdollisesti palaamme myöhemmin Victor Hugon romaaniin ”Kurjat”.

Lämpimästi tervetuloa Köyliöön!

T. Helena ja Marita