Hei lukupiiriläiset!

Tervetuloa lukupiiriin keskiviikkona 11.11.2020 klo 17-19. Kokoontumispaikkamme onkin nyt Turun kristillinen opisto, osoite Lustokatu 7, Turku. Varasin meille saman tilavan luokkahuoneen, missä kokoonnuimme viimeksi. Tarjoilut ovat kahvia/teetä, suolaista ja makeaa hintaan 10 €/henkilö.

Luettavaksi olemme valinneet Katarina Baerin teoksen "He olivat natseja", joka on toimittaja Baerin kertomus isovanhemmistaan, ennen muuta isoisästään, josta tuli lapsuuden ja nuoruuden dramaattisten maailmanhistoriallisten tapahtumien myötä Saksan kansallissosialistisen työväenpuolueen jäsen.
Helena Varjus-Järvinen esittelee kirjailijan ja kirjan ja alustaa keskustelun.

Santalan Helena kertoo meille Köyliö-seuran ja Köyliön kuulumisia.

Pirteää syksyä ja hyvää vointia teille kaikille!

T. Marita ja Helena

-----------
Tapasimme iloisissa merkeissä Turun kristillisellä opistolla tiistaina 22.9.. Luokkahuone oli tilava, palvelu ystävällistä ja tarjoilut maukkaita.

Mirja kertoi toimittaja/kirjailija Ulla-Maija Paavilaisesta ja hänen kirjoittamastaan Kirsti Paakkasen elämänkerrasta. Saimme kuulla seikkaperäisesti Kirsti Paakkasen elämänvaiheista, myös mainiota lisätietoa saarijärveläisten sukujen liittymisestä Salmin perheeseen. Kirja ja erinomainen alustus synnyttivät varsin vilkkaan keskustelun. Kirsti Paakkasen persoonaa pohdiskeltiin monipuolisesti. Kriittiset puheenvuorot antoivat oivan lisän keskusteluumme. Suurkiitokset Mirjalle ja kaikille mukana olleille.

Santalan Helena toi terveiset Köyliöstä. Tänä syksynä on tapahtunut Köyliön kulmilla monenlaista. Vanha kunnanvirasto on myyty laatikkotehtailijalle. Säkylän kunnan säästötoimet myös puhuttivat.
Köyliö-seuran sadonkorjuujuhla on peruutettu tältä syksyltä. Marraskuussa on vuoden 2020 kevät- ja syyskokoukset, molemmat samana päivänä 15.11. Seuralle etsitään nyt uutta puheenjohtajaa!