Hei lukupiiriläiset!

Seuraavaksi lukupiirimme kokoontuu keskiviikkona 11.11.2020 klo17. Paikkana on Kortteliravintola Navetta Raunistulan sydämessä, osoitteessa Virusmäentie 9, Turku.
Sieltä saamme käyttöömme kabinetin. Kabinetti on ilmainen, mutta osallistujien toivotaan nauttivan ravintolan antimia. Nettiosoitteesta www.navettakortteliravintola.fi löytyy heidän ruokalistansa ja tietoja erilaisista vaihtoehdoista. Ravintoloitsija Sarita ehdotti, että ilmoitamme noin viikkoa ennen tilaisuutta, mitä kukin valitsee syötäväkseen. Heillä kuulemma ruokalista tehdään kausiruokien mukaan vaihtuvaksi, joten lista todennäköisesti muuttuu nyt näkyvästä. Kyselen teiltä sitten toiveitanne ja valitsemianne syötäviä lähempänä kokoontumistamme. Lupasin ilmoittaa tiedot Navettaan.

Luettavaksi valitsimme Katarina Baerin teoksen "He olivat natseja", joka on toimittaja Baerin kertomus isovanhemmistaan, ennen muuta isoisästään, josta tuli lapsuuden ja nuoruuden dramaattisten maailmanhistoriallisten tapahtumien myötä Saksan kansallissosialistisen työväenpuolueen jäsen.
Helena Varjus-Järvinen esittelee kirjailijan ja kirjan ja alustaa keskustelun.
-----------
Tapasimme iloisissa merkeissä Turun kristillisellä opistolla tiistaina 22.9.. Luokkahuone oli tilava, palvelu ystävällistä ja tarjoilut maukkaita.

Mirja kertoi toimittaja/kirjailija Ulla-Maija Paavilaisesta ja hänen kirjoittamastaan Kirsti Paakkasen elämänkerrasta. Saimme kuulla seikkaperäisesti Kirsti Paakkasen elämänvaiheista, myös mainiota lisätietoa saarijärveläisten sukujen liittymisestä Salmin perheeseen. Kirja ja erinomainen alustus synnyttivät varsin vilkkaan keskustelun. Kirsti Paakkasen persoonaa pohdiskeltiin monipuolisesti. Kriittiset puheenvuorot antoivat oivan lisän keskusteluumme. Suurkiitokset Mirjalle ja kaikille mukana olleille.

Santalan Helena toi terveiset Köyliöstä. Tänä syksynä on tapahtunut Köyliön kulmilla monenlaista. Vanha kunnanvirasto on myyty laatikkotehtailijalle. Säkylän kunnan säästötoimet myös puhuttivat.
Köyliö-seuran sadonkorjuujuhla on peruutettu tältä syksyltä. Marraskuussa on vuoden 2020 kevät- ja syyskokoukset, molemmat samana päivänä 15.11. Seuralle etsitään nyt uutta puheenjohtajaa!

Pirteää syksyä ja hyvää vointia teille kaikille!

T. Marita ja Helena