Hyvät lukupiiriläiset!

Lämpimät kiitokset lukupiirikokoontumisesta 11.11.2020. Erityiskiitokset Helena Varjus-Järviselle ansiokkaasta toimittaja, kirjalija Katarina Baerin ja hänen kirjoittamansa kirjan "He olivat natseja" esittelystä ja keskustelun avauksesta. Saimme kuulla katsauksen baltiansaksalaisten ja natsien historiaan. Keskustelu oli runsaan vilkasta. Kirja antoi aihetta pohtia myös nyky-Euroopan kulttuurisia ristiriitoja.

Santalan Helena kertoi hyviä uutisia Köyliö-seurasta. Esimerkiksi, että seura on saanut Suomen Kotiseutuliitolta 3000 euron apurahan hankkeeseen

Legendat Live! – historiasta tunnetut henkilöt ja legendat tuodaan videoilla tähän päivään yhdessä nuorten kanssa

Keskustelimme myös Turun seudun Köyliön ystävien perinteisestä joulutapaamisesta ja totesimme, että tänä vuonna emme kokoonnu. Voisimme ehkä korvata tämän vuoden jouluisen tapaamisen keväisellä pääsiäistapaamisella!

Lukupiirimme kokoontuu ensi vuoden puolella, keskiviikkona 27.1. 2021 klo 17 Turun kristillisessä opistossa, osoitteessa Lustokatu 7, Turku.
Helena ehdotti kirjaksi ruotsalaisen toimittajan, kirjailijan Alex Schulmanin Polta nämä kirjeet-romaanin. Alex Schulmanin isä Allan Schulman oli suomalainen toimittaja. Kirjasta todetaan, että se sisältää kipeää sukuhistoriaa.
Mäntylän Kauko esittelee kirjailijan ja kirjan ja avaa keskustelun.

Lämpimästi tervetuloa lukupiiriin tammikuussa!
Hyvää alkavaa talvea ja jouluakin!

Terv. Marita ja Helena