Ystävätapaaminen kulttuurikävelyllä Helsingin pitäjän kirkonkylässä Vantaalla

Hei Köyliön ystävät!

Tervetuloa Helsingin seudun ystävätapaamiseen Vantaalle Kirkonkylän kulttuurikävelylle perjantaina 11.6.2021 klo 15, .

Helsingin pitäjän kirkonkylä Vantaalla on Helsingin seudun vanha historiallinen keskus, jonka sydämenä on keskiaikainen kivikirkko. Kylän läpi kulkee Kuninkaantienä tunnettu valtakunnan vanha pääväylä. Kyläraitin varrella on säilynyt useita vanhoja maalaistaloja. Kirkonkylässä sijaitsee myös Suomen vanhin toiminnassa oleva kyläkoulu. Kylässä voit yhdellä silmäyksellä nähdä rakennuksia kuudelta eri vuosisadalta. Idyllinen Kirkonkylä huokuu vanhan ajan tunnelmaa ja se on valtakunnallisesti suojeltu kokonaisuus.

Opastetulla kävelykierroksella kuullaan alueen historiasta ja rakennuskulttuurista. Kuljemme kirkon ympäristössä sekä maisemallisesti arvokkaissa miljöissä ohi pappilan, kyläkoulun ja yhä asutun Kirkonkylän. Kierroksella vieraillaan mahdollisuuksien mukaan myös Pyhän Laurin keskiaikaisessa kirkossa.

Oppaana toimii Vantaa-Seura - Vandasällskapet ry toiminnanjohtaja Riina Koivisto.

Kierroksen kesto on noin yksi tunti, mielellään vähän ylikin, niin ehditään nähdä myös koulu. Kävelyä tulee noin yksi kilometri. Opastuksen hinta on 120 €, joka jaetaan osallistujien kesken.

Kierroksen jälkeen on pieni esittelytuokio Köyliö-seuran ja Vantaa-Seuran toiminnasta Kahvitupa Laurentinuksessa. Kahvit omalla kustannuksella.

Tavallisesti kierroksen maksimimäärä on 40 henkilöä, mutta koronan myötä kesällä voi olla omia rajoituksia.

Mukaan ovat tervetulleita niin Helsingin seudulla asuvat kuin muualtakin tulleet Köyliö-seuran jäsenet ja ystävät. Sitovat ilmoittautumiset Paula Auerkarille puhelin 040 4117 847 tai auerkari@kolumbus.fi 8.6.2021 mennessä. Kokoonnumme Pyhän Laurin kirkon vieressä olevalle pysäköintipaikalle. os. Kirkkotie 45, 01510 Vantaa

Tervetuloa vierailulle Kirkonkylään!

Lisätietoja: www.vantaaseura.fi

www.facebook.com/vantaaseura

Kahvitupa Laurentius, https://kahvitupalaurentius.fi. p. 050 0466 432, eMail: info@kahvitupalaurentius.fi, os. Kirkkotie 47, 01510 Vantaa
http://www.koylio-seura.fi