Kesäretki Turkuun

Harmiksemme ilmoitamme, että retki turkuun peruuntui liian vähäisen osallistujamäärän vuoksi.  Retkelle voi osallistua 6.10. olemalla yhteydessä Matka-Viitalaan.  Hyvää kesän jatkoa ja tervetuloa Köyliö-päiville 31.7.-1.8.2021.  


Uskontojen Turku 13.7.2021 (ti)

Kesäretki Savonlinnaan peruuntui oopperaesitysten peruuntuessa. Syntyi ajatus päiväretkestä ja useammasta ehdotuksesta retki Uskontojen Turkuun tuli valituksi. Kaikista kohteista ei vielä ole saatu varmistusta, sillä mm. kirkolliset kohteet ovat tarkkoja koronarajoituksista. Varmistukset/ vaihdot saamme hyvissä ajoin.

Lähtö Matka-Viitalan linja-autolla reittiä Köyliö-Säkylä. Ensin nautitaan Liedossa aamukahvit, otamme oppaan kyytiin ja siitä suuntaamme tutustumiskohteisiin.

Liên Tâm –budhalais luostari on Turun Moision kaupunginosassa sijaitseva buddhalainen luostari, joka avattiin kesällä 2013. Luostarin perusti Suomen vietnamilaisten buddhalaisten yhdyskunta, ja se on Suomen ensimmäinen buddhalainen temppeli.

Hänen majesteettinsa keisari Nikolai I määräyksestä Turun torin koilliskulmaan, raatihuonetta varten varatulle tontille, rakennettiin kirkko ortodoksisille asukkaille. Kirkon piirustukset laati arkkitehti C.L. Engel ja kirkko pyhitettiin pyhän marttyyrikeisarinna Aleksandran muistolle.

Pyhän Henrikin Ekumeeninen Taidekappeli on ainutlaatuinen 2000-luvun arkkitehtuurinen helmi. Kappelin tästä taideteoksesta tekee se, että kaikki sen olemuksessa kurottuu kohti toivoa, kristinuskon ydinsanomaa. Kappelin tarinan meille kertoo kohdeopas.

Ruotsi-Suomen kuningas Juhana III päätti rakentaa Turun suomenkielisille kirkon, joka paloi ennen valmistumista ja rauniot purettiin. 1980-l arkeologiset kaivaukset toivat päivänvaloon jo unohdetut ja aikakirjoista kadonneet kirkon jäännökset ja hautausmaan. Raunioissa sijaitsee ainutlaatuinen maanalainen Pyhän Hengen kappeli.

Hinta 80€/hlö, min 30 hlöä.

–Kuljetukset ( klo 7.45 Kepolan Salen pihalta/ klo 8.00 entinen S- market Säkylässä)

- Aamukahvit – Kohdeopastukset

– Sisäänpääsymaksut

– Kotiruokalounas noutopöydästä

– Oppaan palvelut alkaen Liedosta- päättyen Turkuun

Jos matkalle tulee Liedosta (kahvilasta kyytiin) ja sinne takaisin, on hinta 75€/hlö.

Maksut Köyliö-seuran tilille FI30 5476 6840 0112 91.

Sitovat ilmoittautumiset (nimi, puhelinnumero, mistä autoon ja mahdolliset ruokavaliot) 12.6 mennessä Mirja Reunaselle puhelin 0400 929803, sähköposti mirjama.reunanen@gmail.com.

Matkanjärjestäjän peruutusehdot: mikäli matkustaja peruuttaa matkansa (myös sairaustapauksissa) 31 vrk ennen varauskulut 10 €, 30-14 vrk ennen 1/3 matkan hinnasta, 13 vrk-48 h ennen 75 % matkan hinnasta ja alle 48 h ennen 100 %. Vastuullinen matkanjärjestäjä: Matka-Viitala Virttaanraitti 239, 32560 Virttaa