Porin seudun Köyliön ystävien kiertoajelu Köyliössä


 PORIN SEUDUN KÖYLIÖN YSTÄVIEN KIERTOAJELU KÖYLIÖSSÄ 6.7.2021

Lähdemme retkelle Porin torilta tiistaina 6.7.klo 9.00. Kokoonnumme torille ja matkailuauto odottaa torin laidalla parkissa.

Osallistujiksi ovat ilmoittutuneet: Kaisa ja Olli-Pekka Hakala, Eila Mäki, Raija Vihermaa, Leena Saarnikivi (?), Terttu Kalmeenoja (matkan järjestäjänä) ja Lassi Jaakkola (kuljettajana).

1-2 henkilö mahtuu vielä mukaan, jos kiinnostaa. Ilmoittautuminen Tertulle puh: 044-5344735 tai terttukal@gmail.com

Ohjelmassa on tarkoitus kiertää Voitoisista lähtien osallistujien lapsuus- ja nuoruusmaisemissa, koulu-, harrastus- ja huvipaikoissa yms. Samalla voimme jakaa muistojamme ja tutustua kehittyvään kotipitäjäämme. Reittiä muokataan matkan aikana osallistujien toivomusten mukaan.

Suunniteltua ja väljästi sovittua ohjelmaa:

- Menomatkalla voimme halutessamme käydä Tuiskulan Kotikolossa, jossa on myynnissä laadukasta lahjatavaraa ja mm Köyliist-kirjoja. Voimme tilata sieltä myös aamupäiväkahvit. Tuiskulan torpparimuseon pihapiirissä ja Härkälän puutarhan kontti-myymälässä voimme myös piipahtaa.

- Reitin Tuiskulasta eteenpäin voimme sopia matkalla. Esim. niin, että ajamme järven itäpuolta ja tulemme kirkkosaaren läpi Kepolaan. Kirkkosaaren upeissa kansallismaisemissa on myös Papinportaat ja Lemmenpolku, jotka ehkä käymme katsomassa. Lisäksi Christian Cedercreutz lupasi, että voimme kävellä kartanon alueella katselemassa miljöötä. Kärrymuseoon pääsy on vielä epävarmaa loma-ajoista johtuen.

- Lounaan nautimme Säkylän Muikku-lounasravintolassa ja sen jälkeen voimme kiertää Satakunnan vuoden kylässä Vuorenmaassa ja Kankaanpäässä.

- Iltapäivälle olen sopinut tutustumiskäynnin entisessä Köyliön kunnantalossa aloittavaan Carmi Oy:n laatikkotehtaan tiloihin. Kaino Oy:n toimitilat ja myymälä ovat myös Kepolassa, jos siellä haluamme käydä. Villa Linturin kesäkahvilakin saattaa houkutella pistäytymään.

-Yttilän museokouluun pääsemme sisälle noin klo 16 alkaen. Samana iltana on koulun pihalla iltatori klo 17 alkaen, jos jaksamme niin pitkään retkeillä.

Tämän jälkeen varmaan haluammekin jo kotimatkalle! Ohjelmaa on aika paljon, mutta toimitaan joustavasti kiinnostuksen ja tilanteen mukaan.

Matkailuauto on meillä ilmaisessa lainassa, mutta polttoainekulut korvaamme yhteisesti.

Samoin jokainen maksaa omat ruokailunsa ja kahvinsa.

Noudatamme voimassa olevia hygieniasuosituksia.

Tervetuloa yhteiselle matkalle Köyliöön!


Terveisin Terttu Kalmeenoja