10-vuotiasTurun lukupiiri kokoontuu Turun kristillisessä opistossa

Hyvät lukupiiriläiset!

Näin kerrotaan Köyliist 16-kirjassa, Köyliö-seuran 20-vuotishistoriikissa:
"Turun lukupiiri perustettiin 10.2.2012 Kuva- ja kirjaillan yhteydessä Turun kaupunginkirjastossa. Muodostui "Köyliiläisten" lukupiiri. Vetäjinä toimivat Turussa aluksi Mirja Salmi ja Helena Santala. Ensimmäinen kokoontuminen oli Santalassa maanantaina maaliskuun 12. päivä klo 17."

Vuosi 2022 on siis lukupiirimme  juhlavuosi,10 vuotta!
Me kokoonnumme Kalevalan ja suomalaisen kulttuurin päivänä 28.2.2022 klo 17 Turun kristillisessä opistossa.
Sovimme, että silloin keskustelemme Köyliist 17-kirjasta "Muistojen poluilta arkistojen aarteisiin". Salmin Kalevi lupasi kertoa Aimon ja hänen kirjoittamasta aiheesta. Jokainen voi valita kirjasta muistelon, jonka haluaa ottaa esille.

Meillä oli viime torstaina 18.11.2021 "dekkari-ilta". Olimme lukeneet Reijo Mäen Vares-dekkarin Tolvana. Holkerin Seppo kertoi kirjailijasta ja esitteli Tolvanan sisältöä. Keskustelua käytiin vilkkaasti.  Aika laihaksi jäi tuon dekkarin suosio lukupiirissämme. Todettiin myös, että kirjallisuuden lajina salapoliisiromaanit ovat kiinnostavia ja paljon luettuja. Laadukkaita salapoliisiromaaneja on kirjoitettu Suomessa ja maailmalla, ja niiden lukeminen koukuttaa.
Seppo ja Kalevi olivat kutsuneet vieraaksemme kirjailija Taisto Vänttisen. Häneltä on ilmestynyt tänä vuonna kaksi romaania "Vaietut rahat" ja "Koitperän Kopernikus". Taisto kertoi meille siitä, miten hänestä, ahkerasta lukijasta, on tullut kirjailija. Hän on työstänyt vuosia ajatustaan kirjoittaa kirjan, ja nyt se on toteutunut. Luovan kirjoittamisen kurssi on antanut hänelle rohkeutta oman kirjan kirjoittamiseen. "Vaietut rahat" on dekkari. Osa lukupiiriläisistä oli lukenut Taiston kirjat, ja he kiittelivät kovin kirjojen antia. Esimerkiksi BoD kirjakaupan nettisivuilla Kalevi on todennut ja antanut neljä tähteä: "Olipa koukuttava kirja. Kirjan juoni piti vallassaan koko kirjan ajan. Jos tämä oli kirjoittajan ensimmäinen kirja, niin olipa hyvin onnistunut." Siispä voimme suositella Taiston kirjoja!

Toivotan kaikki sydämellisesti tervetulleiksi lukupiiriin!

T. Marita