Turun lukupiiri Salossa Järvisillä tiistaina 11.10.2022

Hyvät lukupiiriläiset!

Kokoonnuimme eilen 6.9. Turun kristillisessä opistossa. Meitä oli paikalla kahdeksan lukupiiriläistä.
Helena Varjus-Järvinen esitteli ansiokkaasti kirjailija Meri Valkaman ja hänen esikoisromaaninsa Sinun, Margot.
Helena kertoi runsaasti taustatietoja Meri Valkamasta ja avasi ja syvensi näin mainiosti romaanin sisältöä. Myös Helenan ja Ension omakohtaiset kokemukset pyöräretkiltä itäisessä Saksassa lisäsivät alustuksen antia.
Lukukokemukset kirvoittivat runsaan keskustelun, välillä melkein kiihkeän.

Helena ja Ensio kutsuivat meidät lukupiiriin heille kotiin Saloon tiistaina 11.10.2022 klo 16.30. Helena lupasi tarjota kahvia/teetä sekä oheen suolaista ja makeaa.

Keskustelimme seuraavasta luettavasta kirjasta. Helenalla oli hyviä ehdotuksia. Esimerkiksi nyt ajankohtaiset Lalli-teokset, joista Juhe Hurme kirjoitti arvioinnin Helsingin Sanomissa. Tänä vuonna ovat ilmestyneet Mikko K. Heikkilän Heinien Herrat, Suomen historian pisin perinne ja Tuomas Heikkilän Lalli, Kansallismurhaajan muotokuva. Lalli ja Piispa Henrik ovat molempien teosten "päähenkilöt". Tutkijoiden näkemykset näiden henkilöiden todenperäisyydestä eroavat melkoisesti.
Jätimme kuitenkin nämä kirjat odottamaan tulevia lukupiirejämme.

Valitsimme seuraavaksi lukupiirikirjaksi Päivi Alasalmen historiallisen romaanin Sudenraudat, joka on tositapahtumiin perustuva kertomus Turun seudun lapsensurmaajasusien metsästyksestä 1800-luvun lopulla. Valinnan yksi perustelu oli se, että kirjan saa kirjastosta.
Seppo Holkeri esittelee kirjailijan ja kirjan.

Ilmoittautumiset ennakkoon taas minulle, 6.10. mennessä marita.holkeri@gmail.com, kiitos!

Lämpimästi tervetuloa lukupiiriin!

Terveisin Helena ja Ensio