AKTIVITEETIT      KÖYLIÖN VALOKUVAT     JÄSENYYS     TUOTTEET       PALAUTE      YHTEYSTIEDOT
 KOTISEUTUARKISTO
  Kirjat
  Korut
  Köyliön naisen koru
  Päiväpulkka- koru
  Muinaiskulkunen
  Kortit
  Köyliön naisen puku
  Pala Aitoa Kuninkaanmäntyä
  Taulut
Köyliön naisen koru

Köyliön maineikkaan historian innoittamana Köyliö-seuraan perustettiin jo seuran alkuvaiheessa koru- ja pukutoimikunta. Toimikunta sai puheenjohtajansa Barbro Cedercreutzin johdolla tehtäväkseen suunnitella Köyliön naiselle historiallinen puku, joka ajoittuu Lallin ja Kertun aikaan, 1100-luvulle eli varhaiseen keskiaikaan.
Puku suunniteltiin sekä Köyliön hautalöytöihin että kirjallisuuteen perustuen ja se julkistettiin keväällä 2003.

Puvun suunnittelun ohessa toimikunta perehtyi Köyliön kirkkosaaren runsaisiin hautalöytöihin tavoitteenaan löytää tulevalle korulle sopiva malli. Malli löytyi Kirkkosaaren hautalöydöstä numero 7, jonka korusta mukailtiin monen vaiheen kautta nyt valmistunut koru. Suunnitteluvaiheessa tärkeänä yhteistyötahona oli mm. Museovirasto, jonka asiantuntemus oli merkittävänä apuna. Hautalöydön alkuperäiseen korumalliin haluttiin käytännön syistä pieniä muutoksia, joten nyt valmistuva koru ei ole ns. muinaiskoru.

Korun tekijäksi löydettiin koruseppä Keijo Kinnunen Mynämäeltä. Uusi Köyliön naisen koru sopii pidettäväksi erityisesti vuosi sitten valmistuneen historiallisen puvun kanssa, mutta se sopii hyvin myös muuhun käyttöön esim. Kalevala-korujen tapaan. Riipuksena tai solkena käytettävä koru on pyöreä, halkaisijaltaan 50 mm ja sen materiaali on hopeaa. Korun keskustasta nousee esiin liljamainen pakotettu kuvio ja sen oheiskoristelussa on pieniä pisteistä muodostettuja renkaita. Korun tekee erityisen arvokkaaksi se, että jokainen valmistettava koru on uniikki, kokonaan käsin taottu.

Korua Köyliössä myyvät:
Tuiskulan Kotikolo puh. 02 554 6139,
Köyliön Osuuspankin kaikki konttorit puh. 02 838700 sekä
Seja Ojala puh. 050 3203 181.

Korua myydään kolmena eri versiona: Riipuksena hintaan 92 euroa, solkimallina hintaa 65 euroa sekä yhdistelmäkoruna, riipus-solkimallina, hintaan 96 euroa, jolloin hintaan sisältyy myös ketju.

Riipus                                 Solki                                   Yhdistelmäkoru

Korun voi vaivattomasti hankkia myös alla olevalla tilauslomakkeella postitse suoraan kotiin. Korun hintaan lisäämme tällöin postituskulut.

Tilauslomake

10.2.2022
10-vuotiasTurun lukupiiri

14.12.2021