AKTIVITEETIT      KÖYLIÖN VALOKUVAT     JÄSENYYS     TUOTTEET       PALAUTE      YHTEYSTIEDOT
 ETUSIVU
 AJANKOHTAISTA
 JÄSENTIEDOTTEET
 HALLITUS
 JÄSENYYS
 PERINNEJAOSTO
 YMPÄRISTÖJAOSTO
 JULKAISUJAOSTO
 KÖYLIÖN YSTÄVÄT
  Ystäväksi ilmoittautuminen
  Jaoston jäsenet
  Pöytäkirjat
  Aluekuulumiset
  Köyliön lähialueet
  Uutissi Turust
  Porissa tapahtuu
  Tampereella tapahtuu
  Raumalla tapahtuu
  Pääkaupunkiseudulla tapahtuu
 HANKKEET
 AKTIVITEETIT
 KÖYLIÖN VALOKUVAT- ARKISTO
 KOTISEUTUARKISTO
 TUOTTEET
 YHTEYSTIEDOT
 LINKIT
 INTRANET
Raumalla tapahtuu


Rauman seudun ystävätapaaminen 27.4.2019 klo 14-18

Keväisen aurinkoisessa säässä teimme klo 14-15 ”kolmen torin” kierroksen Vanhassa Raumassa. Oppaana oli Rauli Antola. Mukana kierroksella oli oppaan lisäksi 17 henkilöä.
Klo 15 jatkoimme ravintola Savilassa kahvitarjoilulla. 

Samuli Vahteristo esitteli Köyliist 15-kirjan syntyvaiheita ja tulevaa, runsasta sisältöä kuvin ja sanoin. Samuli kertoi myös tuleville Köyliö-päiville 29.-30.6.2019 suunnitellusta sekä lauantain että sunnuntain ohjelmasta.

Tilaisuus jatkui Salmin Kalevin kertomilla Köyliön valokuva-arkiston tuoreimmilla tiedoilla. Saimme selvityksen kuvahaun eri mahdollisuuksista. Kalevi kannusti myös kaikkia tutkimaan oman suvun tai tuttujen asioiden kuvia ja antamaan täydentäviä tietoja valokuvista.
Valokuva-arkiston jälkeen Kalevi kertoi Pyhän Henrikin pyhiinvaelluksista. Kalevi toi myös ennakkotietoja sukututkimuskurssista, jonka ensimmäinen osa toteutetaan köyliössä 16.-17.11.2019.

Holkerin Marita kertoi Köyliön ystävät- jaoston 10-vuotisjuhlista, jotka pidetään Köyliössä lauantaina 31.8.2019 klo 12 alkaen Yttilän Museokoululla ja jatkuen klo 17 Köyliön
Meijerissä. Juhlatyöryhmä on suunnitellut ohjelmaa, ruokailuja, ym.
Ravintola Savilassa oli koolla 15 Köyliön ystävää. Kahvitarjoilu oli runsas, kahvin/teen kera sekä suolaista että makeaa. Tunnelma tilaisuudessa oli leppoisa ja keskustelu kävi vilkkaana. Erkki Hammar oli hoitanut järjestelyt Raumalla. Hänelle erityiskiitokset ja tietysti kiitokset myös esiintyjille ja kaikille mukana olleille. MaritaLallis-musikaali Rauman kaupunginteatterissa keskiviikkona 11.4. kello 19.00.  Lippuja varattu 25 kpl hintaan eläkeläiset 37.50 €, muut 41,50 €.  Sitovat ilmoittautumiset Erkki Hammarille puhelin 0400 590260 tai erkki@hammar.fi ja maksu seuran tilille FI30 5476 6840 0112 91  14.3. mennessä. 


vanha_rauma_talvikuva

Ystävätapaaminen Raumalla 16.11.17 keräsi Wanhan Rauman Kaffebariin ennätysmäärän osallistujia. Meitä oli koolla peräti 21 Köyliön ystävää.  Tiivistunnelmainen ja lämmin (sanojen varsinaisessakin merkityksessä) yhdessäolo osoitti, että köyliöläisyys on voimissaan ja tällaisilla tapaamisilla on tilausta jatkossakin. Seuran tarjoamat kahvit juotiin maukkaiden voisilmäpullien kera. Ohjelma (ks. alla) vietiin läpi suunnitellusti. Kiitokset Erkki Hammarille järjestelyistä ja Sakari Vuolalle, Samuli Vahteristolle ja Kalevi Salmille puheenvuoroista/esityksistä.  Lopuksi tutustuttiin seuran tuotteisiin: nimikkoneuleet ja kirjat, joista uusin eli Köyliist 14 "Lempimäisiä" oli aivan uunituoreena ostettavissa.  Kotimatkalle lähdettiin Vanhan Rauman jouluvalaistusta miljööstä hyvillä mielin ja jo seuraavaa tapaamista suunnitellen.

Hyvä Rauman seudun köyliöläinen

Tule mukaan kotiseutuhenkiseen  ystävätapaamiseen, joka  toteutuu arvokkaassa kulttuuriympäristössä Wanhan Rauman Kaffebaarissa  torstaina 16.11. kello 18.00.  Ohjelmassa mm.:

- juodaan kaffetta ja vaihdetaan kuulumisia
- kuullaan tuoreimmat kunnan, seurakunnan  ja Köyliö-seuran kuulumiset
 
- Köyliist 14-ruokaperinnekirja julkaistaan isänpäivän tienoilla. Kirjan työnimi on "Lempimäisiä" legendaarisen pitokokin Lempi Nummen mukaan. Seuran puheenjohtaja Samuli Vahteristo esittelee kirjan, jota voit myös ostaa itsellesi tai lahjaksi pukin konttiin.  Myös vanhempia Köyliist-kirjoja  (1-13) on mukana.  Tarkista, mitä sinun kirjahyllystäsi puuttuu ja tee edullisia täydennysostoksia!
Kainon valmistamia Köyliö-seuran nimikkohuiveja myös saavissa käynnin yhteydessä.

- Salmin Kalevi puolestaan näyttää ja kertoo, mitä kaikkea Köyliön museoiden kätköistä on Museotaksvärkkihankkeen kuvauksissa löytynyt.  Hän on mm. tehnyt koosteen piipuista, ennenvanhaisista juhlapuvuista ja opetuksessa käytetyistä havaintoesineistä

Em. mielenkiintoisen lisäksi ja sokerina pohjalla on yhteinen kotiseutuhenkinen parituntinen, jossa seurasta mukana Lalli ja Kerttu, em.esiintyjät ja muitakin seuran toimijoita.

Ilmoittaudu Erkille  0400 590260, erkki@hammar.fi tai Raijalle 044 9706693, raija.nikki@gmail.com  12.11. mennessä.
Tervetulotoivotuksin Raija Nikki ja Erkki Hammar Kepolan kylästä
  
Ps.  Jäsenmaksut ovat seuran tekemän kotiseututyön tärkein rahoituslähde.  Oletko sinä kantanut ”kortesi” kekoon. Ellet, tee se maksamalla jäsenmaksu 15 € (perhejm. 25 €, kerro perhejäsenen nimi)  tilille FI30 5476 6840 0112 91.
  
UUSI jäsen, muista antaa yhteystietosi (osoite, puhelinnumero, sähköposti…) ja mahdollisen perhejäsenen nimi.
Ja vielä - päivitäthän  yhteystietosi niiden muuttuessa ajan tasalle. Ilmoita muutoksista    santalat@pp.inet.fi tai 050 5417945 
Rauman ja Porin seudun köyliöläiset!

Torstaina 7.4.2016 kello 17.00 kokoonnumme Rauman Kaupunginkirjastoon,  Alfredinkatu 1 keskustelemaan Emil Cedercreutzin kirjasta "Yksinäisyyttä ja ihmisvilinää", 1939  Helena Varjus-Järvisen (Linnahovi) alustamana. Jaakko Ojala tukee esitystä valokuvin.  Parhaan kokemuksen illasta saat tutustumalla etukäteen Emiliin lukemalla kirjan. Kirjaa saa kirjastoista, antikvariaateista tai voit ostaa kirjan edullisesti Cedercreutzin museosta Harjavallasta puhelin 044 4325345  Voit myös tulla ihan vaan kuuntelemaan. Tervetuloa  Köyliön ystävät Raumalta, Porista ja muualtakin...myös Köyliöstä.

Tilaisuutta järjestävät:
Erkki Hammar, erkki@hammar.fi puhelin 0400 590260
Raija Nikki, raija.nikki@gmail.com puhelin 044 9706693
Helena Santala, santalat@pp.inet.fi puhelin 050 5417945

 

 

 

Reijo Siltala

ALUETAPAAMINEN RAUMALLA KE 26.2.2014 KELLO 17.00 KAUPUNGINKIRJASTOSSA
 
Kaupunginkirjaston kokoustilaan saapui 14 osallistujaa.  Köyliö-seuran toimijoina olivat paikalla Helena Santala ja Kalevi Salmi.  Köyliön kuntaa edusti hallintojohtaja Reijo Siltala.
- Siltala kertoi kuulumiset Köyliöstä: kuntaliitoskuulumiset, väestörakenteesta, palvelutilanne, kouluverkko...
- Helena Santala kertoi Köyliist 11- kirjan LUMIENKELI synnystä, vastaanotosta ja menekistä.  Kirjaa oli myös saatavilla paikan päällä.
- Kalevi Salmi puolestaan esitteli Tuiskulan kyläkirjaa. 
- kerrottiin rohkaisevia kuulumisia Turun jo kaksi vuotta toimineesta ja Tampereelle äsken perustetusta lukupiiristä.
-  informoitiin kuulijoita tapahtumista Köyliössä: seuran vuosikokous on 16.3.14. Sen yhteydessä järjestetään konsertti Seurakuntatalolla.  Köyliö-päiviä vietetään Torpparivapautuksen merkeissä 27.-29.6.14 (ks. ajankohtaista)
- pohdittiin mahdollisia aktiviteetteja Raumalla.  Ehdotuksena tuli kimppakyydin järjestäminen Köyliö-päiville.  Jos asia kiinnostaa, kannattaa olla yhteydessä aluevastaava Erkki Hammariin, puhelin 0400 590260.
- lopuksi saatiin muutama tietoisku seuran www-sivujen käytöstä, mm. Intranet-sivuilla käynti.
 
Hyvän kevään ja kesän toivotuksin.  Tavataan kesäkuun lopun viikonloppuna Köyliössä! 
Helena Santala, ystävät-jaoston puheenjohtaja
 
 
ALUETAPAAMINEN keskiviikkona 26.2. kello 17.00 Rauman kaupunginkirjaston kokoustilat, Alfredinkatu 1
Ilmoittaudu viikkoa ennen puhelin 050 5417945 tai santalat@pp.inet.fi.  Kerro ilmoittautumisen yhteydessä halukkuutesi ostaa seuran julkaisemia kirjoja ja/tai Tuiskula-kirjaa.  Tuomme mukanamme tilatut määrät. 

Alustava ohjelma:
kuulumisia Köyliöstä
Köyliö-seuran julkaisema kirja Köyliist 11 LUMIENKELI ja Tuiskulan kyläyhdistyksen julkaisema kirja TUISKULAN TORPPAREITA JA ITSELLISTÄ ISÄNTÄVÄKEÄ esittäytyvät
kuulumisia Turun lukupiiristä
vastaisen toiminnan suunnittelua ---> mitä Köyliössä, mitä omatoimista alueilla
lyhyt opastus www-sivujen käyttöön
Lisävinkkejä ohjelmaksi voi antaa sähköpostitse santalat@pp.inet.fi tai kalevi.salmi@fimnet.fi

Iloisiin tapaamisiin Salmin Kalevi ja Santalan Helena sekä muut seuran toimijat
 
 
 

 
KUVA- ja kirjailta Raumalla 28.2.2012 kello 17.00-20.00
 
Rauman seudun köyliöläiset kokoontuiva  Rauman kaupunginkirjaston kokoustiloihin tiistaina Kalevalanpäivänä 28.2.2012. Paikalle oli saapunut 15 henkilöä.
 
Helena Santala aloitti Kalevalan-päivän illan toteamalla, että Kalevala on koko maailmalle kuuluva tärkeä kirjallinen perintö ja kuuluu maailmankirjallisuuten.  Hän uskaltautui tervetulotoivotukseksi lausumaan "palan" Kalevalaa:
 
Kamanat kohottukohot,
lakin päästä laskematta,
kynnykset alentukohot,
kengän kannan koskematta,
pihtipielet välttyköhöt,
ovet ilman auetkohot,
tullessa vieraan tupahan,
astuessa aimo miehen!
Kalevala 21: 137-144 (muk.)
 
Käytiin lyhyt esittelykierros.  Sen jälkeen Helena kertoi Köyliö-seuran kuulumisia: kevään aluetapantumia on toteutettu jo Turussa, Köyliön lähipitäjien tapaaminen oli kirkkopyhänä iltapäivällä.  Tapaamisia on vielä kevään aikana Porissa (15.3.), Tampereella (17.4.) ja Espoossa (24.4.). Vuosikokous on Köyliössä kunnanviraston valtuustosalissa 28.3. kello 18.00 ja Köyliö-päivien päivämääräkin on jo lyöty lukkoon.  Köyliö-päiviä vietetään 30.6.-1.7.2012.  Tervetuloa!
 
Seuraavaksi Helena kertoi Köyliist 12-kirjan kirjoittamisesta.  Hän innosti kaikkia mukana olleita kirjoittamaan omat muistonsa "Lapsuus- ja nuoruusmuistojen" kirjaan.  Kirjoitusten osoite on santalat@pp.inet.fi tai Helena Santala, Eristäjänmutka 10 F, 20320 Turku.  Kirjoittamisesta on laadittu ohjeet ja ne tulevat nähtäville seuran www-sivuille ja niitä voi pyytää ja kirjoittamisesta voi soitella Helenalle puhelin 050 5417945.
 
Helena kertoi myös, että Turun tapaamisessa 10.2. perustettiin ensimmäinen "köyliiläisten" lukupiiri.  Hän jakoi myös lukupiiriä koskevaa tekstiä.  Tavoitteena on, että lukupiiri saataisiin käynnistettyä myös Raumalla.  Lukupiiristä kiinnostuneet voivat ottaa yhteyttä Helenaan 050 5417945. Myös lukupiiritekstiä voi myöhemmin lukea seuran www-sivuilta. 
 
Seuraavaksi siirryttiin katsomaan KUVA-arkiston kuvia Kalevi Salmin johdolla.  Kuvista löytyi itse kullekin tuttuja ihmisiä, taloja, maisemia.  Kuvia on arkistossa jo pitkälti yli 5000.  Ne ovat pääasiassa Köyliön kodeista peräisin olevia kuvia.  Jatkossa tallennetaan Jaakko Ojalan ottamia valokuvia. Katselun ohessa opittiin käyttämään KUVA-arkistoa, lähettämään informaatiota kuvista ja tilaamaan kuvia.
 
Kuvat kiinnostivat niin, että vasta vahtimestarin ilmestyttyä n. 19.50 ovelle, suljettiin netti ja siirryttiin tarkastelemaan Köyliö-seuran myyntituotteita.  Kotimatkalle suoriutuivat viimeisetkin jo kello 20.00.
 
Kirjoitti Helena Santala  (Hyötilöitä Kepolasta)

Ajankohtaista

Vanhemmat uutiset löydät vasemman valikon kohdasta Ajankohtaista.

31.10.2023
Turun lukupiiri Café Artissa Turussa


22.10.2023
Köyliön ystävät Tampereen seutu Emil Aaltosen museossa Pyynikinlinnassa


23.9.2023
Sukukirjakurssitus jatkuu


18.9.2023
Turun lukupiiri kokoontuu Café Artissa Turussa


17.9.2023
Kurssi nettisivujen päivityksestä


17.9.2023
Kotisivukoulutus alkaa


16.9.2023
Hyrsylän Mutkassa tavataan!