AKTIVITEETIT      KÖYLIÖN VALOKUVAT     JÄSENYYS     TUOTTEET       PALAUTE      YHTEYSTIEDOT
 ETUSIVU
 AJANKOHTAISTA
 JÄSENTIEDOTTEET
 HALLITUS
 JÄSENYYS
 PERINNEJAOSTO
 YMPÄRISTÖJAOSTO
 JULKAISUJAOSTO
 KÖYLIÖN YSTÄVÄT
  Ystäväksi ilmoittautuminen
  Jaoston jäsenet
  Pöytäkirjat
  Aluekuulumiset
  Köyliön lähialueet
  Uutissi Turust
  Porissa tapahtuu
  Tampereella tapahtuu
  Raumalla tapahtuu
  Pääkaupunkiseudulla tapahtuu
 HANKKEET
 AKTIVITEETIT
 KÖYLIÖN VALOKUVAT- ARKISTO
 KOTISEUTUARKISTO
 TUOTTEET
 YHTEYSTIEDOT
 LINKIT
 INTRANET
Pääkaupunkiseudulla tapahtuu

Köyliön Ystävien 10-vuotistapaaminen Helsingin seudulla, avaa linkki alleviivatusta.

Helsingin seudun köyliöläisten järjestämä ystävätapaaminen toteutettiin 22.11.2018.  

Läsnä oli lähes 25 eri puolilta Etelä-Suomea kokoontunutta ulkoköyliöläistä.  Vierailimme Kansallismuseossa, jossa tutustuimme näyttelyyn "10000 vuotta muotoilua - Ihminen, Aine ja Metamorfoosi"  Sen jälkeen tutustuimme Yleisradioon ja vierailun jälkeen istahdimme lyhyeen palaveriin kahvilassa. 
Kansallismuseon opastetussa näyttelyssä saimme nähdä mm. Tuiskulan Rautamaasta kansallismuseoon lahjoitetun Jaakobin uni-ryijyn vuodelta 1704.  Yleisradion opastetulla kierroksella  näimme ja koimme uskomattoman uutisten ja muiden ohjelmien maailman.  Oppaamme Saija Uskin lisäksi mukanamme Yleisradiossa oli Köyliö-taustainen toimittaja Olli-Pekka Ihamäki, joka omalla panoksellaan rikastutti näkemäämme ja kuulemaamme. Kiitoksia sekä oppaalle että Ollille.
Käynnit avarsivat ajatusmaailmaamme ja mm. katsomme nyt eri studioista lähetettyjä ohjelmia erilaisin, jopa asiantuntevammin silmin.  Lisäksi saimme vaihtaa niin kunnan, seurakunnan, Köyliö-seuran ja omia kuulumisiamme mukavassa juttuhetkessä Yleisradion kahvilassa.  Kaikista järjestelyistä vastasi Paula Auerkari, jolle onnistuneesta iltapäivästä sydämelliset kiitokset.   Hyvä Helsingin seudun köyliöläinen

Tervetuloa ystävätapaamiseen torstaina 22.11.2018. Vierailemme Yleisradiossa ja vierailun jälkeen istahdamme lyhyeen palaveriin kahvilassa. Kansallismuseossa on näyttely 10000 vuotta muotoilua - Ihminen, Aine ja Metamorfoosi.
Aikataulu on seuraava:
12:00 -13:00 Suomen kansallismuseo os. Mannerheimintie 34. Näyttelyssä on esillä Tuiskulan Rautamaasta kansallismuseoon lahjoitettu Jaakobin uni-ryijy vuodelta 1704. Köyliö-seura tarjoaa opastuksen, sisäänpääsy 12€/9€. Kokoontuminen klo 11:50 ulkona pääsisäänkäynnin lähistöllä.
https://www.kansallismuseo.fi/fi/naeyttelyt/10-000-vuotta-muotoilua-ihminen-aine-metamorfoosi
14:45 Kokoontuminen Ylen Studiotalo (os. Uutiskatu 8) aula. Henkilöllisyys pitää pystyä todistamaan. Ylen Pasilan alueen kartta: http://yle.fi/aihe/yleisradio/yhteystiedot.
Omalla autolla tuleville on pieni määrä 2 tunnin parkkipaikkoja Studiotalon edessä sekä Mediatalon ja Studiotalon välisellä aukiolla.
15:00 Yleisradio opastettu kierros
16:00 Studio10-kahvilassa kuulumisten vaihto
Voit osallistua vain Kansallismuseon vierailulle tai Yleisradioon tai molempiin. Jokainen huolehtii omat matkajärjestelynsä.
 
Mahdollisuus ostaa itsellesi tai lahjaksi pukin konttiin Köyliist -kirjoja  (1-14) on mukana. Tarkista, mitä sinun kirjahyllystäsi puuttuu ja tee edullisia täydennysostoksia! Tilaa jo etukäteen!
Kainon valmistamia Köyliö-seuran nimikkohuiveja ja hopeisia tiukuja on myös saavilla käynnin yhteydessä. Tilaa jo etukäteen!

Mukaan ovat tervetulleita niin Helsingin seudulla asuvat kuin muualtakin tulleet Köyliö-seuran jäsenet ja Köyliön ystävät. 25 ensin ilmoittautunutta mahtuu mukaan. Sitovat ilmoittautumiset Paula Auerkarille puhelin  040 4117 847 tai paula.auerkari@vantaa.fi 15.11. mennessä.
 
Ps. Jäsenmaksut ovat seuran tekemän kotiseututyön tärkein rahoituslähde.  Oletko sinä kantanut kortesi kekoon. Ellet, tee se maksamalla jäsenmaksu 15 euroa (perhejm. 25 euroa )   tilille FI30 5476 6840 0112 91.
Ja vielä kerrothan/päivitäthän yhteystietosi Helenalle;  email: santalat@pp.inet.fi tai 050 5417945.

Helsingin seudun köyliöläiset käyvät tutustumassa Yleisradioon 22.11.2018 kello 15.00 - 16.00.  Myös muualta tulevat, joita kiinnostaa Yleisradion toiminta,  ovat tervetulleita mukaan. Kierroksen jälkeen istahdetaan yhteiselle kahville.  Varaa päivä jo nyt päivyristäsi.  Tarkemmat ohjeet ilmoittautumisesta ja muusta käyntiin liittyvästä lähempänä ko. ajankohtaa.  Hyvää helteisen kesän jatkoa toivottavat Helsingin seudun toimijat Paula Auerkari (paula.auerkari@vantaa.fi) ja Hannu HilliHelsingin seudun Köyliön ystävien tapaaminen eduskunnassa oli mieliinpainuva. Saimme nähdä uudistetun eduskuntatalon ja valtiovarainministeri Petteri Orpo antoi katsauksen lähiajan politiikan näkymistä.

Hyvä Helsingin seudun köyliöläinen

Tervetuloa  ystävätapaamiseen tiistaina 21.11.2017. Vierailemme eduskunnassa ja tapaamme  Köyliö-syntyisen ministerimme Petteri Orpon sekä istahdamme lyhyeen palaveriin HERO ry:n tiloissa.
 
Aikataulu on seuraava:
12.00 kokoontuminen eduskuntatalon edustalla portilla B(ks. liite: ohjeet Eduskuntataloon saapuville))
12.30 opastettu kierros peruskorjatussa eduskuntatalossa
13.30 tapaaminen ministeri Petteri Orpon kanssa 
14.00 -15.20  seuraamme eduskunnan täysistuntoa
klo 15.45 - 17.15 Köyliön Ystävien kokoontuminen HERO ry, Helsingin seudun erilaiset oppijat ry. os. Erilaisen oppimisen keskus, Vilhonkatu 4 B 13 2.krs. Matkaa eduskuntatalolta HERO:n on 1 km. Matka taittuu esim. kävellen tai taxilla. Kokousasioita:
-juodaan kaffetta ja vaihdetaan kuulumisia  
- Köyliist 14-ruokaperinnekirja julkaistaan isänpäivän tienoilla. Kirjan työnimi on "Lempimäisiä" legendaarisen pitokokin Lempi Nummen mukaan. Seuran puheenjohtaja Samuli Vahteristo esittelee kirjan, jota voit myös ostaa itsellesi tai lahjaksi pukin konttiin.  Myös vanhempia Köyliist-kirjoja  (1-13) on mukana.  Tarkista, mitä sinun kirjahyllystäsi puuttuu ja tee edullisia täydennysostoksia! Tilaa jo etukäteen!
Kainon valmistamia Köyliö-seuran nimikkohuiveja ja tiukuja myös saavilla käynnin yhteydessä. Tilaa jo etukäteen!
- Salmin Kalevi näyttää ja kertoo, mitä kaikkea Köyliön museoiden kätköistä on Museotaksvärkkihankkeen kuvauksissa löytynyt.  Hän on mm. tehnyt koosteen piipuista, ennenvanhaisista juhlapuvuista ja opetuksessa käytetyistä havaintoesineistä.

Tämän mielenkiintoisen lisäksi ja sokerina pohjalla on yhteinen kotiseutuhenkinen puolitoistatuntinen, jossa seurasta mukana Lalli ja Kerttu, em. esiintyjät ja muitakin seuran toimijoita.

Mukaan ovat tervetulleita niin Helsingin seudulla asuvat kuin muualtakin tulleet Köyliö-seuran jäsenet ja Köyliön ystävät.  25 ensin ilmoittautunutta mahtuu mukaan. Sitovat ilmoittautumiset  Paula Auerkarille puhelin  040 4117 847 tai paula.auerkari@vantaa.fi  15.11. mennessä.
Ilmoita vierailun onnistumiseksi mahdollisesta liikuntaesteestä ja rajoitukset kahvitarjoilun suhteen. - KIITOS -

Ps.  Jäsenmaksut ovat seuran tekemän kotiseututyön tärkein rahoituslähde.  Oletko sinä kantanut kortesi kekoon.
Ellet, tee se maksamalla jäsenmaksu 15 € (perhejm. 25 €)  tilille FI30 5476 6840 0112 91.  
Ja vielä  kerrothan /päivitäthän  yhteystietosi Helenalle santalat@pp.inet.fi tai 050 5417945.
 
 
Retki Fazerin sydämeen

Helsingin seudun Köyliön ystävät järjestävät opastetun näyttelykierroksen Fazerilla ja minisuklaatastingin perjantaina 9.12.2016 kello 17.00.  Osoite on Fazerintie 6, Vantaa.  Osallistuminen on seuran jäseniltä 15 €/hlö ja muilta 20 €/hlö.  Mukaan mahtuu enintään 20 henkilöä.  Ilmoittautumiset 2.12. mennessä Paula Auerkarille (Sauramo) 040 4117847. 

Tervetuloa kauempaakin:)


Helsingin seudun Köyliön Ystävien kevätretki 28.5.2016 on peruutettu vähäisen ilmoittautumismäärän takiaKULTTUURIRETKI HELSINKIIN

Köyliö-seura teki retken Helsinkiin lauantaina 11.10. tapaamaan Helsingin seudun köyliöläisiä.  

*  kello 11.00 kerääntyi iloinen 21 hengen seurue Kansallismuseon edustalle.  Ovien auettua  siirryttiin opastetulle kierrokselle Lalli ja Kerttu- teemalla. Kierros oli antoisa Satakunnan ja Köyliön esineistöä valottava. 

*  12.30 siirryttiin Musiikkitalon kahvioon, missä  virkistäydyttiin kahvin ja kastettavan kanssa. Bonuksena saimme kuunnella Kuoro- ja orkesterikavalkadia. Tuossa tilassa myös vaihdoimme kuulumisia ja Helena Santala kertoi seuran uutisia: syyskokous on 26.10. Köyliön meijerillä Kankaanpäässä, museotyöryhmän laatimaa listaa Köyliön museoista voi tarkastella sivuilla  www.koylio.fi ja Köyliist - sarjan uusi kirja Köyliist 12 " Kansallismaiseman kainalossa" ilmestyy myöhemmin syksyllä. (tiedote tulossa) 

*  14.00 siirryttiin musiikkitalon Paavo-saliin professori Atso Almilan isännöimään klassisen musiikin iltapäivämatineaan.  Orkesteri oli koottu nuorista musiikin taitajista ja  kapellimestareina niin ikään taitavia kapellimestariopiskelijoita. Matineassa oli mukana solistina huikea sopraano Pia Komsi.  

Konsertin jälkeen ruokailtiin Bottalla. Keskustelu kävi vilkkaana ja ilmapiiri oli lämmin.  Kotimatkalle lähdettiin ruumis ja sielu ravittuina.  

Isot kiitokset Tuula Nordlundille retken järjestelyistä ja kiitokset kaikille mukanaolleille.  Onnistunut tapaaminen innostaa suunnittelemaan retkiä jatkossakin.

 


 
Helsingin seudun köyliöläisiä kokoontui
ALUETAPAAMISEEN TORSTAINA 27.3.14 KELLO 17.30 Sito-taloon, Tapiolan Tuuliniitty, Tuulikuja 2, Espoo

Iltaa Anneli ja Hannu Hillin vieraina vietettiin mukavan yhdessäolon merkeissä 12 hengen voimin. Köyliö-seuraa paikalla edustivat Kalevi Salmi ja Helena Santala.
 
Aluevastaava Hannu Hilli toivotti paikalle saapuneet tervetulleiksi Sito-taloon, työpaikkaansa ja kertoi tästä kauniista ja poikkeuksellisen suuresta puurakenteisesta toimistorakennuksesta ja puurakentamisalueesta sen ympärillä.
Juotiin kahvit kera herkullisten leivonnaista.  Kiitoksia Annelille ja Hannulle:)
 
Helena ja Kalevi kertoivat kuulumisia Köyliöstä mm. kesäkuun viimeisen viikonvaihteen Köyliö-päiväohjelmasta. jonka täydentymistä voi seurata osoitteessa www.koylio-seura.fi/ajankohtaista ja johon viikonvaihteeseen toivotettiin kaikki kuulijat tervetulleiksi.  Ystävätapaamisena toimivaan Korkean Tammen illanviettoon "ä€ÃƒÆ’ĉ€Ã‚¦Ãƒâ€Å¡Ãƒâ€šÃ‚¾mmän kievari" 28.6. kello 19.00 voi varata jo nyt paikkoja puhelin 040 5619041/Riikka tai riikk.p@korkeatammi.fi .  Teemaan voi tutustua osoitteessa www.korkeatammi.fi . Paikkoja on rajoitetusti.
 
Tässä yhteydessä muisteltiin lämmöllä edesmennyttä, Köyliö-syntyistä Niilo Ihamäkeä, joka teki mittavan työn kotiseutunsa hyväksi.  Hän oli Köyliö-seuran valitsema ensimmäinen Lalli ja Köyliö-seuran kunniajäsen.  Hänet palkittiin viime Köyliö-päivien yhteydessä Kotiseutuliiton kultaisella ansiomerkillä. 
 
Helena loi lyhyen katsauksen jo monille läsnäolleille tutuksi tulleen LUMIENKELI-kirjan vaiheisiin ennen julkaisemista ja julkaisemisen jälkeen.  Kirja on myynyt hyvin ja se on saanut poikkeuksetta lämpimän vastaanoton.  Kirjaa on vielä jäljellä runsaat parisataa kappaletta.    Tässä yhteydessä tuli esille tänä vuonna julkaistava kirja Köyliist 12, joka on luontoaiheinen ja johon asiantuntijakirjoitusten siteeksi pyydetään kirjoituksia Köyliössä asuvilta ja ulkoköyliöläisiltä.
 
Kalevi Salmi kertoi syksyllä ilmestyneestä Tuiskulan kyläkirjasta.  
 
Keskusteltiin siitä, millaista toimintaa on virinnyt köyliöläisten kesken Turussa ja Tampereella.  Molemmissa pyörii lukupiiri ja Tampereella toimintaa ulotetaan taidenäyttelyihin, teatteriin...  Helsingin seutu todettiin laajaksi paikallisen toiminnan virittämisen kannalta.  Kuitenkin syntyi idea käynnistä Kansallismuseossa.  Tuula Nordlund lupasi selvittää, mitä Köyliö-aiheista museosta mahdolisesti löytyisi .  Hän ja Hannu Hilli kehittävät tapaamista yhdessä selvityksen jälkeen.  
 
Kalevi Salmi opasti paikallaolijoita seuran www-sivujen käyttöön: salasanan muodostaminen, INTRAssa käyminen, omien jäsentietojen päivittäminen jne...
Tässä yhteydessä Helena "kutsui" Köyliön ystävät- jaoston pitämään kokousta Tyytyn koululle lauantaina 28.6. kello 14.00, jolloin on myös mahdoolista tutustua Anneli Hillin näyttelyyn.  Hillin pariskunnalle ajankohta sopii ja he toivottivat jaoston tervetulleeksi.  Tapaamisen yhteydessä käydään läpi mm se, miten alueiden köyliöläisiin ollaan kätevästi yhteydessä seuran postitusohjelman kautta. 
 
Erkanimme kukin tahoillemme antoisasta illasta kiitellen ja kesätapaamista toivotellen
 
Kirjoitti Helena S
 
 
 
 KUVA- ja kirja-ilta Espoossa 24.4.2012 Kello 18.00
 
Pääkaupunkiseudun köyliöläisiä ja Köyliön ystäviä oli koolla Espoossa Sito Oy:n tiloissa tiistaina 24.4.2012 kello 18.00-20.30.  Illan isäntänä toimi vast' ikään pääkaupunkiseudun toiseksi aluevastaavaksi nimetty, Sito Oy:ssä työskentelevä Hannu Hilli yhdessä taiteilijavaimonsa Annelin kanssa.  Köyliö-seurasta olivat mukana KUVA-hankkeen johtaja Kalevi Salmi ja Köyliön ystävät-jaoston puheenjohtaja Helena Santala.  

 

Ilta aloitettiin juomalla kahvia ja esittäytymällä.  Sen jälkeen Helena kertoi Köyliö-seuran kuulumisia: seuran uusi puheenjohtaja on Heli Lehto-Lintunen (Esa Lehdon tyttäriä Pajulasta) ja seuralla on uudet kotisivut (www.koylio-seura.fi) , joita Kalevi Salmi  esitteli erityisesti Köyliön ystävät-kohdan osalta.  Köyliö-päivät ovat tänä vuonna 30.6.-1.7.  Alustava ohjelma löytyy www-sivuilta.  Helena toivotti kaikki mukaan päiville.
 
Helena kertoi seuraavaksi Köyliist 12-kirjan kirjoittamisesta, johon työhön kaikki halukkaat ulkoköyliöläiset voivat osallistua (ks. ohjeet tarkemmin seuran pääsivulla olevasta linkistä).  Hän kertoi, että kirjoituksia on jo saatu lähes 20 kappaletta ja että kirjoituksia otetaan vastaa vielä vuoden verran eli 30.4.2013 saakka. 
Helena kertoi myös Turussa startanneesta "köyliiläisten" lukupiiristä, joka on kokoontunut jo kaksi kertaa ja seuraava kokonntuminen on 3.9.2012.  Luettavina kirjoina ovat olleet Köyliist 1 ja 4 kirjat.  Syyskuun tapaamiseen luetaan Köyliist 2 ja 6.  Helena ilmaisi toiveenaan olevan, että myös pääkaupunkiseudulle saataisiin lukupiiritoimintaa. 
 
Köyliist-kirjoja oli esillä ja niitä oli mahdollista illan mittaan ostaa.  
 
Helenan puheenvuoron jälkeen pääsi ääneen Kalevi Salmi.  Hän opetti katselemaan ja tilaamaan  KUVA-arkiston kuvia (www.koylio-seura.fi/ valokuva-arkisto) Hän kertoi, että kuvia on tallennettu tähän mennessä jo n 6 500 kuvaa, kun hankkeen tavoitteena on 9000 kuvan tallentaminen.  KUVA-hankkeen varsinainen aktiivinen vaihe päättyy 1.10.2012.  Seuraavaksi katseltiin mukana olleille tuttuja kuvia ja keskusteltiin mahdollisuuksista saada täydennetyksi kuvista jo olemassa olevia tietoja. Saatiin hyviä vinkkejä asian tiiimoilta. 
 
Lopuksi kiitettiin Hillin pariskuntaa tapaamisjärjestelyistä ja palailtiin kotiin kauniissa, kuulaassa kevätillassa.
 
Tapaamisiin Köyliö-päivillä 30.6. - 1.7.12
 
Helena Santala (Hyötilä)
 
 
 
 

 

Ajankohtaista

Vanhemmat uutiset löydät vasemman valikon kohdasta Ajankohtaista.

12.12.2022
Ystävätapaaminen ja lukupiiri Tampereella Lallin kera


8.12.2022
Jouluinen ystävätapaaminen Turussa, ohjelmassa professori Tuomas Heikkilän Lalli-aiheinen luento


1.12.2022
Porin seudun Köyliön ystävien teatteri-ilta


27.11.2022
Köyliö-seura ry:n syyskokous ja Köyliön kirkon esittelyvideon julkistamistilaisuus


11.10.2022
Turun lukupiiri Salossa Järvisillä tiistaina 11.10.2022


10.10.2022
Köyliön Ystävät Tampereen seutu Lauri Viita-museossa ma 10.10.2022


17.9.2022
Videolinkki luennosta: https://youtu.be/C2bLQaVQ6wg Köyliönkartano ja Cedercreutz-suvun vaiheet - teollisuusneuvos, vapaaherra Axel Cedercreutzin luento Emil Cedercreutzin museossa Harjavallassa