AKTIVITEETIT      KÖYLIÖN VALOKUVAT     JÄSENYYS     TUOTTEET       PALAUTE      YHTEYSTIEDOT
 ETUSIVU
 AJANKOHTAISTA
 JÄSENTIEDOTTEET
 HALLITUS
 JÄSENYYS
 PERINNEJAOSTO
 YMPÄRISTÖJAOSTO
 JULKAISUJAOSTO
 KÖYLIÖN YSTÄVÄT
  Ystäväksi ilmoittautuminen
  Jaoston jäsenet
  Pöytäkirjat
  Aluekuulumiset
  Köyliön lähialueet
  Uutissi Turust
  Porissa tapahtuu
  Tampereella tapahtuu
  Lukupiiri
  Kuvia
  Raumalla tapahtuu
  Pääkaupunkiseudulla tapahtuu
 HANKKEET
 AKTIVITEETIT
 KÖYLIÖN VALOKUVAT- ARKISTO
 KOTISEUTUARKISTO
 TUOTTEET
 YHTEYSTIEDOT
 LINKIT
 INTRANET
Tampereella tapahtuuMuistio Tampereen seudun ystävätapaamisesta Tampereella 25.4.2022

Ystävätapaaminen Tampereella 22.11.2021

Kauko Mäntylä esitelmöi Tampereella 22.11.2021

Tampereen seudun Köyliön ystävät kokoontuivat Tampereen kirjaston Metso-salissa 22.11.2021 klo 13. 

Meitä oli paikalla kymmenen ihmistä, siis melko vähän kovasta tiedotuksesta huolimatta.
Aluksi Martti esitti Köyliö-kuulumiset ja terveiset edellisen päivän syyskokouksesta.
Uusi kirja Köyliist'17 ei ollut vielä ilmestynyt Martti esitteli kirjan sisältöä,  

Kirjatilauksia tehtiin 6 kpl, kirjan hinta on 30€.                                             

Parasta tapaamisessamme oli, että Pajulan poika, toimittaja ja kirjailija     
Kauko Mä
ntylä kertoi meille vanhempiensa sodanaikaisista nuorenparin
toisilleen lähettämistä kirjeistä. Kirjeet Köyliöön ja sotatantereille,
mm. Rautuun sijoitettuina antavat autenttisen kuvan paikoista ja
tapahtumista 80 vuoden takaa. "Ulla hyvä, parahin Urpo" on kirjeisiin

perustuvan Kaukon kirjoittaman kirjan nimi. Tämä upea teos on myös
kooltaan massiivinen.

Kaukon esitys oli hioutunut varsin mallikkaaksi. Sopimamme korostukset osuivat ja upposivat

Tiedot antoi Martti Erkkilä, Köyliön ystävät-jaoston Tampereen seudun aluevastaavaKöyliön Ystävien 10-vuotistapahtuma Tampereella, avaa linkki alleviivatusta.

Oikein hyvää alkanutta vuotta ja kiitos vielä viime vuoden mukana olostanne toiminnassa.
Aloitamme tamän vuoden Minna Rytisalon kirjoittamalla uutuudella Rouva C. Lainaan kirjan takakannesta lauseen: "Rouva C kuvaa hienovaraisesti poikkeuksellisen avioliiton tarinan ja näyttää, millaisista silmuista puhkeaa se Minna Canth, jonka me tunnemme: esikuva, taistelija, patsas."
Hengähdämme ainakin tämän kirjan verran Köyliö- aiheisista teksteistä, mutta palaamme niihin, kunhan löydämme taas mielenkiintoisen aiheen. Olisiko sinulla ehdotuksia?
Mutta tule kuuntelemaan Martti Erkkilän alustusta Rouva C:stä Tampereen yhteiskoululle maanantaina 18.2.2019 klo 18.
PS. kirjaa on kyllä kirjastoissa, mutta näytti olevan kovin varattu. Kirjakaupassa kirja maksaa
24,95 €.

Talvisin terveisin
Martti Erkkilä Lukupiirin isäntä
Pirkko Partanen aluevastaavaHei. 
On taas mukava lähettää kutsu sinulle seuraavasta tapaamisestamme.
Saamme kuulla jatkoa Kerten ja Larrin jännittävistä ja mielenkiintoisista seikkailuista. Kumpikin kulkee tahoillaan silti toistaan unohtamatta.  Eli Paula Havasteen Veden vihat ja neliosaisen sarjan päätös Lumen armo kertovat meille miten kummankin matka päättyy.
Näin olemme saaneet seurata Lallin ja Kertun fiktiivistä matkaa.
Olet sydämellisesti tervetullut Tampereen yhteiskoululle, Hallituskatu 32, ma 3.12.2018  klo 18 mukavaan Köyliö-henkiseen seuraan.
Terveisin Pirkko Partanen ja Martti Erkkilä
Hei
Oikein hyvää lokakuun alkua hyvät ystävät.
Olemme saaneet nauttia aivan ihanasta kesästä ja alkusyksystä saaden varmasti monia miellyttäviä kokemuksia jo pelkästään luontoa katselemalla. Luontokuvat muuttavat muotoaan syksyn edetessä. Juuri tämä luonnon monimuotoisuus on meidän suomalaisten etuoikeus.

Uskoakseni seuraavan kirjan teksti maalailee myös erinäisiä kuvaelmia eteemme. Ainakin jos muistamme Paula Havasteen teksitä kirjassa Tuulen vihat, jota käsittelimme jokin aika sitten. Maan vihat on jatkoa tälle. Tämän kirjan myötä saamme nähdä mitä tapahtuu kuvitteellisille päähenkilöille, jotka mitä ilmeisemmin ovat meidän köyliöläisten Kerttu ja Lalli.
Eli kokoonnumme manantaina 29.10. klo 18.00 Tampereen yhteiskoululla vanhassa tutussa filosofian luokassa. Paula Havasteen Maan vihat kirjaa on ainakin Koivistonkylän, Peltolammin, Lielahden ja Metson kirjastoissa. Mutta tilanteet näissä vaihtuvat, joten kysy omasta kirjastostasi kirjan saatavuutta. Havasteen kirjoja on myös Adlibriksessä myynnissä, jos haluaa kirjan ostaa omakseen.
Syysterveisin
Pirkko Partanen 045-8565 633
Martti Erkkilä 0400-425 236
Kauniin kesän jälkeen on vielä mahdollista toivottaa myös kaunista syyskuista iltaa.
Tamperelaiset kokoontuvat vanhassa tutussa paikassa, eli Tampereen yhteiskoululla,
Hallituskatu 32 myös tuttuun kellonaikaan eli klo 18. Ensimmäinen kokoontuminen

on jo ma 17.9.2018. Toivottavasti pääset näin pienellä varoitusajalla.
Jotta seuraavat kokoontumiset eivät tulisi näin nopeasti, laitan tähän jo muutkin
ajankohdat. Lokakuussa kokoonnumme ma 29.10. klo 18.00. Marraskuun jätämme väliin,
mutta joulukuussa kokoonnu
mme ma 3.12. klo 18. Paikka on kaikissa sama, eli
Tampereen yhteiskoulu.

Tapaamistanne odottaen
Pirkko Partanen ja Martti ErkkiläTamperelaisten kesätapaaminen oli tänä vuonna Köyliön Villa Linturissa. Tämän vuoden Kerttu eli Pirjo Kotiranta oli lupautunut  esittelemään talon historiaa, johon Erkkilän Martti historiaan perehtyneenä lisäsi joitakin arvokkaita kommentteja. Historiikki oli niin elävä, että mukana olijat intoutuivat muistelemaan omia lapsuuden kokemuksiaan ja kyselemään vielä lisätietoja ja vahvistuksia muistoilleen. Nauru raikui ja ilon kyyneleet valuivat silmäkulmista, kun hauskat tarinat suorastaan sinkoilivat pienessä Villa Linturin kammarissa.
Näin hauskaa ja mukaansatempaavaa kokoontumista jäämme haikeana kaipaamaan, kun syyskuussa taas aloitamme ns. normaalit Lukupiirit Tampereella. Mutta kyllä meillä talvisaikaankin on aina rennon mukavaa, tulkaa vaikka katsomaan.
Syyskuun tarkempi kokoontumisaika ilmoitetaan myöhemmin.
Oikein hyvää kesää kaikille!
terveisin Pirkko
045-8565 633

Hei pitkästä aikaa!
Kevät mennä hupsahti ja suvi tuli ennätysajassa. Näiden kauniiden kesämaisemien keskellä haluan vielä palata edelliseen toimintakauteemme.
Ja palata nimenomaan
kiitosten merkeissä. Kiitokset kuuluvat kaikille teille, jotka olitte innolla mukana toiminnassa.

Lisäksi suurkiitos Martille hänen paneutumisestaan käsiteltäviin aiheisiin ja mielenkiintoisesta tavasta saada meidät kaikki lumoutumaan uudesta tiedosta.
Mutta kuten varmaan muistatte, sovimme alustavasti kesätapaamisesta Köyliössä. Olemme Martin kanssa miettineet seuraavaa; kokoontuisimme maanantaina 2.7. Villa Linturisssa klo 16. Juttelisimme kahvikupin äärellä kuulumisia, katselisimme esillä olevaa taidenäyttelyä jne. Jokainen voi tilata itse kahviosta mieltymystensä mukaista suuhun pantavaa.
Lisäksi voisimme mennä vielä illalla TUISKULAN Kesäteatteriin. Yällissii Yrittäjjii alkaa klo 19.
Lippuja voi varata 02- 5546370, eläkeläishinta 16,00 ?.
Ilmoitathan tulostasi minulle joko 045-8565633 tai pirkkopartanen13@gmail.com.
Tapaamisiin Köyliö Päivillä ja/tai Villa Linturissa ma 2.7.2018 Terveisin Pirkko


Hei
Maanantaina 16.4.2018 klo 18 kokoonnumme taas Tampereen yhteiskoulun tiloissa keskustelemaan Liisa Järnefeltin kirjasta Kartanoelämää Köyliössä. Kirjassa kirjoittaja kertoo mielenkiintoisesti Kepolan kartanon historiasta, sen henkilöistä ja siihen liittyvistä kartanon ystävistä.
Jos haluat ostaa itsellesi tämän kirjan, kerro siitä tällä viikolla joko minulle tai Martti Erkkilälle. Martti on luvannut tuoda tilatut kirjat sunnuntaina seuran vuosikokouksesta tullessaan Tampereelle.
Hyvään kevään odotusta
Terveisin Pirkko Partanen 045-8565 633
Martti Erkkilä / martti.erkkila@pp.inet.fi


Tampereella tapahtuu

Tervetuloa Museokeskus Vapriikkiin perjantaina 26.1.2018 (senioriperjantai, sisäänpääsy 2€). Klo 12 tutkija Antti Liuttunen esittelee Kadonneet kaunottaret näyttelyn. Opastus alkaa ala-aulasta.
Lisätietoja Pirkko Partanen 045-8565 633
Näyttelyssä esitellään kulttuurihistoriallisesti merkittäviä kohteita,jotka ovat jo hävinneet/ hävitetty Tampereelta. Uutta tietoa toisille ja muistoja toisille.


Tampereen lukupiiri

Hei taas.
Tällaista tämä nykymaailma on. Kirjoitin pitkän viestin Runebergin henkeen. Mutta viestit joskus katoavat taivaan tuuliin, vaikka vika ei ihan aina ole näppäilijässäkään. Tuossa kadonneessa viestissä kiittelin teitä menneestä ja tietenkin toivotin hyvää tätä vuotta.
Kerroin myös koskettavasta kohtaamisesta 102 vuotiaan herttaisen rouvan kanssa. Hän asuu yksinään samassa kerrostalossa kuin minä. Vein hänelle hänen tilaamansa uusimman Köyliist kirjan. Lämmin halaus, herttainen hymy ja lause joka jäi mieleeni: "kyllä meidän köyliöläisten kelpaa".
Kirjeessäni toivoin, että tällainen köyliöläisyys koskettaisi myös nuorempia.
Mutta varsinainen asiani siinä oli tiedottaa tammikuun kokoontumisesta, joka on maanantaina 29.01.2018 klo 18 Tampereen  yhteiskoululla, Hallituskatu 32.
Tuolloin Martti Erkkilä esittelee uusimman kirjan sekä pohdimme kylien merkitystä Köyliölle. Joistakin kylistä on julkaistu omat kirjansakin.
Olet lämpimästi tervetullut mukaan ja myös antamaan  ideoita toimintaamme, jotta kevään uudet tuulet puhaltaisivat virkistystä meille kaikille.
Tervehtien
Lukupiirin isäntä Martti Erkkilä 0400-425236  martti.erkkila@pp.inet.fi aluevastaava Pirkko Partanen  045-8565633 pirkkopartanen13@gmail.com

Hei.

Nyt kutsun teitä toisenlaiseen Köyliön Ystävien tapaamiseen. Kokoonnumme maanantaina 27.11.2017 klo 15 niin kutsutussa Pohjola Talossa, osoite on Otavalankatu 9, 33100 Tampere.
Siellä Leila Strömberg-Koli esittelee äitinsä elämään liittyvää näyttelyä "Ystävyyttä 30 vuotta". Näyttelyssä on Tanskaan lähetettyjen sotalasten kuvia ja kertomuksia. Lisäksi saamme tutustua sekä Tanskan että Suomen kehitykseen viimeisen 100 vuoden ajalta, maiden eroista ja yhtäläisyyksistä. Köyliöläisyys näkyy siis tässäkin tarinassa.
Esittelyn jälkeen kokoonnumme Tuomiokirkokatu 34 sijaitsevaan Kahvisalonkiin. Siellä voimme vielä jakaa ajatuksiamme näyttelystä ja kuulla muita kuulumisia sekä ostaa Köyliist...14 kirjan. Seura on luvannut maksaa kahvin/teen, mutta kastettavan kustannamme kukin itse.
Olisitko ystävällinen ja ilmoittaisit tulostasi, niin voin kertoa kahvilaan ryhmämme suuruuden. Ja toinen toive olisi jos ilmoittaisit halusi ostaa uunituore Lempimäisiä kirja. Kirjassa on mukavia kertomuksia köyliöläisistä pitokokeista, ruuanlaitosta ja muutenkin tuon ajan elämänmenosta. Kansikuvassa on Lempi Nummi, joka leipoo lämpimäisiä. Tässä selitys kirjan nimestä, ei siis kirjoitusvirhe. Minulla on kirjoja jo nyt Tampereella muutama kappale, mutta tarvittaessa hankin niitä tänne lisää, jotta saat oman kappaleesi vaivattomasti.
Yhteydenottotoivein
Pirkko Partanen
pirkkopartanen13@gmail.com
puh. 045-8565 633 

Kiitoksia Partasille ja Erkkilöille isännöimisestä/emännöimisestä sekä kaikille mukana olleille panoksestanne illan onnistumisessa.
Tapaamiskutsussa oli jäsenmaksua koskevassa kohdassa virheellinen tilinumero.  Oikea Köyliö-seuran tilinumero on FI30 5476 6840 0112 91. Pahoittelut "painovirheestä".

Jos sinulla on kysyttävää tai ilmoitettavaa jäsenyytesi suhteen (jäsen/jäseneksi aikova), ota yhteyttä 050 5417945 tai santalat@pp.inet.fi

Syysterveisin
Helena Santala
Köyliö-seura, Ystävät-jaosto

TAMPEREEN JA TURUN LUKUPIIRIT TAPASIVAT ILMILINNASSA


Tampereen ja Turun lukupiirin edustajilla oli hieno mahdollisuus tutustua Axel ja Barbro Cedercreutzin kesäkotiin Ilmilinnaan 3.8.2017. 
Talon ja taiteen historia tulivat tutuiksi isäntäväen asiantuntevalla opastuksella.  Kiitollisina lukupiiriläiset

Mukavaa helmikuuta kaikille.

 

"Lallin uhri oli ehkä saarnamies Saksasta."

 

Tällainen otsikko oli Aamulehdessä saman viikon perjantaina, jolloin me olimme maanantain Lukupiirissä pohtineet tohtori Heikkilän julkaisun saatavuutta. Martti Erkkilä otti Aamulehden kirjoituksen innoittamana yhteyttä suoraan filosofian tohtori Mikko Heikkilään ja sai selville, että julkaisu on kaikkien luettavissa netissä, mutta myös tilattavissa kirjan muodossa kirjoittajalta itseltään.

 

Jos haluat lukea mielenkiintoista uutta tutkimustietoa Köyliöjärven tapahtumista, niin lataa itsellesi luettavaa    osoitteesta

tampub.uta.fi

täällä kirjoitat hakuruutuun: kuka oli herra heinäricki

sitten paina "hae" ja täällä painat "avaa tiedosto"

Nyt pitäisi kirjan kansi tulla esiin. Siitä sitten vierität    kirjaa

sivu sivulta eteenpäin.

 

Mutta jos haluat mieluimmin lukea paperista versiota kirjan muodossa, voit lähettää Mikko Heikkilälle sähköpostin ja tilata kirjan itsellesi. Hän lähettää kirjan sinulle laskun kera toimituskuluineen hintaan 29 euroa.

 

sähköpostiosoite on mikko.k.heikkila@uta.fi

 

Mielenkiintoisista lukukokemuksista voimme keskustella ma 6.3.2017 klo

18.00 Tampereen yhteiskoulun filosofian luokassa, koulun ensimmäisessä kerroksessa.

 

Tapaamisiin

 

Martti Erkkilä Lukupiirin isäntä / martti.erkkila@pp.inet.fi Pirkko Partanen aluevastaava

 

 Hyvää tätä alkanutta vuotta kaikille.
Aloitamme Lukupiirin toiminnan "vanhalla kaavalla" kokoontuen maanantaina
23.1.2017 Tampereen yhteiskoulun filosofian luokassa klo 18.00.
Käsiteltävä kirja on Pirkko Helenoron Tuntemattoman sotilaan tytär.
Toivottavasti pääset mukaan kertomaan mielipiteesi kirjasta ja kuulemaan
toisten kommentteja.
Ps. Aloita uusi harrastus ja tule jakamaan köyliöläisyyttä ja lukukokemuksia
mukavassa seurassa.
Mukavaa tammikuuta toivottaen
Pirkko Partanen 045-8565 633 ja Martti Erkkilä 0400-425 236LUKUPIIRI 12.12.2016
Olet lämpimästi tervetullut tämän vuoden viimeiseenLukupiiriin tulevana maanantaina  12.12.Seurakuntien talolle, Näsilinnankatu 26 II kerros ja Emmaus sali. Huomaathanaika on jo klo 17.00!
Nautimme jouluisesta tarjoilusta ja kuulemme Martinarvioita Torsten Silvolan kirjoittamasta kirjasta Kepolan pojan koulutie.
Jotta tarjoilu olisi suurin piirtein kohdillaan,toivoisimme pientä vinkkiä josko  sinullaon mahdollista tulla mukaan tapaamiseemme.
Lämpöisin terveisin
Pirkko 045-8565 633 ja Martti 0400-425 236 
 
Mukavaa marraskuuta.
 Kokoonnumme marraskuun viimeisenä maanantaina 28.11.2016vanhaan tuttuun paikkaan, Tampereen yhteiskoulun lukion filosofian luokkaan klo18. Käynti tapahtuu sisäpihalta, jonne myös auton voi pysäköidä.
 Sari Minkovitschin ja Leila Srömberg-Kolin esitelmässäkäydään läpi Köyliön kirkon vaiheita ja kerrotaan kirkon viimeisimmänperuskorjauksen aikana lattian alta esiin tulleista haudoista ja vanhoistahautatavoista. 
Köyliön seurakunnan 1700-luvun kirjoja apuna käyttäenpohditaan, keitä arkeologien siirtämät vainajat voisivat olla. Selvitetäänmyös, miksi Messukylän Utukan vanhaisäntä oli haudattu Köyliön uuteen kirkkoonvuonna 1753.
Näistä ja monista muista mielenkiintoisista asioistasaamme illan aikana kuulla.
Toivottavasti aika sopii sinulle ja voit tullakuuntelemaan.
 Samoin - toivottavasti myös ma 12.12. klo 17.00 sopiisinulle. Silloin kokoonnumme Seurakuntien talon Emmaus-saliin glögilasin japiparin äärellä. Tästä tulee vielä tarkempi info lähempänä. Mutta laita jo nytkalenteriisi aika ylös.
Marraskuisin miettein
Pirkko Partanen 045-8565 633,pirkkopartanen13@gmail.com
Martti Erkkilä 0400-425 236, martti.erkkila@pp.inet.fi
 
 

Ensinnäkin - kiitos teille syyskuun Lukupiiriin osallistuneille. Saimme Tampereelle yhteiskoulun tiloihin vieraiksemme Liisa Yskin ja Simo Nummen sekä Lallin ja Kertun, siis Pentin ja Annelin. Maljojen kohottelun ja kahvihetken lomassa edellä mainitut Köyliö-seuran edustajat toivat seuran ja kyläyhdistysten kiitokset eläkkeelle siirtyneelle Köyliön kunnanjohtajalle Seppo Saariselle. Seppo kertaili kunnan näkökulmia Köyliö-seuran ja Köyliön kylien toiminnan merkityksestä ja yhteistyöstä kunnan kannalta. Kunnan tuki, sekä henkinen että aineellinen, on ollut seuralle tärkeää. Seppo sai kotiinsa viemisiksi runsain mitoin evästä, mm. pellon tuotteita, uutuuskaulaliinan ja kirjan.
Tilaisuus jatkui Lallin ja Kertun tarinoilla Tuiskulan kesäteatterin historiasta ja nykypäivästä. Teatterin merkitys on ollut ja on erityinen tietysti Tuiskulan kylälle, mutta myös koko pitäjälle. Kun sukupolvesta toiseen on riennetty museonmäelle teatterilaisina, liikenteen ohjaajina, muonittajina ja katsojina, ovat kaikkien tahojen saamat kokemukset unohtumattomat. Teatterin tulevaisuus on valoisa, sillä teatterin lapsista on tullut aikuisia, joille teatterin toiminnassa mukana olemisesta on tullut elämäntapa, jota ilman ei kovin pitkään voi olla. 
Lokakuun Lukupiiri keskittyy Lauri Viitaan. Martti Erkkilä on lupautunut esittelemään Moreenin, Betonimyllärin
ja Kukunorin, samalla sivuten myös kirjailijan elämää. Toiveena olisi tietysti, että mahdollisimman moni voisi
kertoa omia kokemuksia joko näistä tai muista Lauri Viidan kirjoista tai hänen elämästään.
Olet sydämellisesti tervetullut jakamaan kanssamme tamperelaisen sananiekan tekstejä.
Lisäksi palaamme vielä hetkeksi viimeisimmän Köyliist kirjan kertomuksiin. 
Tee nyt samalla arvokas joululahjaostos, seuralla on uutuutena omaa suunnittelua olevia Kainon neuleita, joita saimme vähän jo hypistellä.

TEATTEREITA:
to 17.11.2016 klo 19 Salmelaisen näyttämöllä Viita 1947. Mainion ohjaajan Sirkku Peltosen ja lauluntekijä
Heikki Salon musiikkinäytelmä. Liput
38,-/36,-
ke 7.12.2016 klo 19 Salmelaisen näyttämöllä vaatekauppias Sara Hildenin ja taiteilija Erik Enrothin tarina.
Liput 34,-/32,-
Varaathan lippusi mahdollisimman pian.
Toivottavasti näemme taas sankoin joukoin. Nautinnollista syksyä.
Pirkko Partanen 045-8565 633
Martti Erkkilä 0400-425 236


Tampereen lukupiiri 19.9.2016 klo 18
Lue tarkemmat tiedotT䀞ST䀞

 
Köyliö-seura ja Köyliön kyläyhdistykset toivat tervehdyksensä eläkkeelle siirtyneelle
kunnanjohtaja Seppo Saariselle
 
 

 
V. 2016 Lalli ja Kerttu, Anneli ja Pentti Laine kertoivat aiheesta
Tuiskulan Kesäteatteri eilen, tänään, huomenna
 
Tarkkaavaista ja aktiivista yleisöä
 
 
 
Hei,
Olemme saaneet viettää todella hienot Köyliö-päivät, kiitos niistä vielä kerran kaikille asiaan osallistuneille, sekä upeasta Suomen keskikesän juhlasta. Toivottavasti sekin meni meillä kaikilla yhtä mukavasti.Mutta pian on jo heinäkuu ja suvi etenee vauhdilla. Siksi haluankin esittää teille kutsun tulla mökillemme Köyliöön Lintulaan(Fännintie 65) ke 20.7.2016 klo 14 iltapäiväkahville. Muodollisuudet unohtaen voimme jutustella Köyliö-päivilläkin esillä olleesta aiheesta, eli murteesta / murteista, tai jostakin ihan muusta aiheesta.Vaatimattoman tarjoilun vuoksi toivoisin teiltä kuitenkin ilmoittautumista 13.7.2016 mennessä. Samalla voisin kertoa hieman tarkemmat ajo-ohjeet tuonne Lintulaan, joka sijaitsee metsässä, keskellä ei mitään.Olet lämpimästi tervetullut tutustumaan Tampereella toimijoihin sekä kesäköyliöläisiin ja ehkä muihinkin vieraisiin.Aurinkoisin terveisinPirkko Partanen045-8565 633pirkkopartanen13@gmail.comps. ilmoitathan mahdollisen erikoisruokavaliosips.ps. jos "tarvitset" kuljettajan, hänkin on sydämellisesti tervetullut iltapäivään

KartanoluentoTampereella
 
Ks. kuvia ja lyhyt teksti 7.3. illasta kohdasta kuvia. 

Hei.

Meillä on ilo kutsua teidät sankoin joukoin kauempaakin kuuntelemaan mielenkiintoista luentoa Köyliön kartanosta otsikolla Kartanon omistajat vuosien varrella.

Asiantuntijaksi on lupautunut  Axel Cedercreutz.

Tilaisuus on Tampereen Yhteiskoululla, Hallituskatu 32, maanantaina

7.3.2016 klo 18. Sisäänkäynti tapahtuu sisäpihalta, L:n mallisen rakennuksen sisäkulmauksesta.  Pihalla on myös maksuton parkkipaikka.

Tilaisuuden voi aloittaa klo 17:sta lähtien koulun kellarikerroksessa olevasta ruokalasta, jossa meillä on teille kahvitarjoilu.

Tarjoilun vuoksi toivomme suuntaa antavaa ilmoittautumista 4.3. mennessä.

Kiitos!

Melkein jo keväisin terveisin

Pirkko Partanen 045-8565 633 pirkko.partanen@luukku.com Martti Erkkilä  0400-425 236 martti.erkkila@pp.inet.fi

 

 

 

Hyvää tätä alkanutta vuotta 2016 juuri Sinulle.

 

Kokoonnumme lukupiirin merkeissä vanhassa tutussa paikassa eli Tampereen Yhteiskoulun filosofian luokassa klo 18 maanantaina 25.1.2016.

 Luettavana on Aimo Kalmeenojan kirjoittama kirja Miinanraivaajat.

Kirjoittaja on itse ollut jatkosodan jälkeen 1940-luvun lopulla raivaaja-alus Ollilalla. Aimo Kalmeenojan henkilökohtaisten muistojen pohjalta on syntynyt tämä jännittävä ja hauskakin romaani.

Kaupunginkirjastossa on yksi nide, mutta se on valitettavasti lainassa.

Hätä ei ole kuitenkaan ole tämän näköinen, sillä Martti Erkkilän perusteellisen esittelyn jälkeen on kuin olisi itse lukenut koko kirjan.

Tule siis kuuntelemaan tarinaa.

 

Teatteria:

Dostojevskin pienoisromaanin pohjalta tehty näytelmä Papparaisen uni, jossa Esko Roine ja Tuire Salenius ovat pääosissa hauskuuttaa halukkaita la 13.2.2016 klo 13 TTT:n Salmelaisen näyttämöllä. Muutama lippu jäljellä.

Ota yhteyttä 20.1. mennessä jos olet kiinnostunut tästä. Lipun hinta on 30,-.

 

Talvisin terveisin

 

Pirkko Partanen 045-8565 633

Martti Erkkilä  0400-425 236

 

 

 

Hei.                                                                                                                                         syyskuussa 2015

 

Muutama sana tulevasta; ensinnäkin pidämme pienen tauon Köyliö-aiheisista kirjoista.

Toivomme, että tämä ei karkota Lukupiirissä käyneitä, vaan päinvastoin saamme sankoin joukoin uusia tuttavuuksia.  Seuraava kokoontumisemme on ma

19.10.2015 klo 18.00,  jolloin luettavana on Pauliina Rauhalan esikoisteos Taivaslaulu. Kirja kertoo vanhoillis-lestadiolaisesta nuoresta parista ja heidän rakkaudestaan.

 

To 29.10.2015 klo 19 on varattu TTT:n Salmelaisen näyttämöllä menevästä saman nimisestä esityksestä 14 paikkaa ( rivi 14) , liput 32,-/30,-.

(lippujen lunastuspv 10.9.2015)

 

Toinen kokoontumisemme ma 23.11.2015 klo 18 ja silloin on kirjana Miika Nousiaisen Maaninkavaara. Kirjassa isä alkaa valmentaa tytärtään tämän juoksuharrastuksessa. Herää kysymys, mitä kaikkea ihminen onkaan valmis uhraamaan oman päämääränsä vuoksi.

 

To 03.12.2015 klo 19  on varattu TTT:n Kellariteatterissa Maaninkavaara-näytelmään myös 14 lippua (rivi5), liput 28,-/26,- (lippujen lunastuspv. 13.11.2015 )

 

Tämä järjestely ei kuitenkaan tarkoita, että sinun pitäisi osallistua sekä Lukupiiriin että varata teatteri itsellesi. Nämä ovat täysin vapaavalintaisia. Tässä meillä oli ajatuksena, että lukukokemuksen lisäksi, voisi olla mielenkiintoista katsoa, mitä näytelmä tarjoaa samasta aiheesta.

Jos sinulla on kulttuuriseteleitä tai Smartum-kortti käytössäsi, niin sovittaessa voit käyttää niitä. Mutta palataan näissä tapauksissa käytännön asioihin myöhemmin.

 

Muita teattereita olen varannut seuraavasti :

TT Sugar - Piukat paikat to 19.11.2015 klo 14.30, lippu 52,-/50,- (vahvistus 10.10.2015) TT Saiturin joulu to 10.12.2015 klo 18.30, liput 32,-/30,- (vahvistus

10.11.2015)

TT Frencell-näyttämö Päätepysäkki la 6.2.2016 klo 14.30, liput 34,-/32,- (vahvistus 6.1.2016)

 

Lisäksi suunnitelmissa on saada "Köyliö-aiheisia" vieraita ja mm.

kuulumisia kirkon remontista ja tietoa sieltä löydetyistä kaivauksista. Ja pikapuoliin alkaa varmaan mainos-rumpu paukkumaan taas uuden Köyliö-kirjan julkistamisesta. Olkaamme siis kuulolla.

 

Ps. Lukupiirin kokoontuu edelleen Tampereen yhteiskoulun tiloissa, Hallituskatu 32,

 

Lukuterveisin - teatteriterveisin - Köyliö-terveisin - ym. syysterveisin

 

Pirkko Partanen  045-8565 633   pirkko.partanen@luukku.com

Martti Erkkilä  0400 425 236    martti.erkkila@pp.inet.fi


KUNNANJOHTAJA VIERAANAMME
 

Mukavaa alkanutta kevättä hyvät Köyliön Ystävät täällä Tampereen seudulla.

 

Tätä kirjoittaessani Köyliöjärvessä on vielä jäät ja rohkeimmat pilkkimiehet istuvat selällä odotellen Ahdin antimia. Se, minkälainen on jäätilanne maanantaina 23.3.2015 klo 18, on meille vielä arvoitus.

 

Mutta Köyliön kuntaliitosasia ei ehkä enää tuolloin ole pelkkä arvoitus.

Maaliskuun aikana, näin olen ymmärtänyt, tehdään isoja linjavetoja ja hahmotelmia asian suhteen. Tule siis kuulolle. Tehdäänkö nyt päätöksiä, jotka vaikuttavat  kuin Lallin ja piispa Henrikin tapaaminen järven jäällä silloin muinoin!

 

Tervetuloa Tampereen Yhteiskoululle, Hallituskatu 32, maanantaina 23.3. klo 18.

Parkkipaikkoja koulun pihassa. Sisäänkäynti rakennuksen sisäkulmauksesta.

Kahvitarjoilu!

 

 Sydämellisesti tervetuloa!

 

Lisätietoja

 

Pirkko Partanen 045-8565 633

Martti Erkkilä 0400-425 236

 

 
 
 

 
 
 

Hei.

Lokakuun Lukupiiri on ma 13.10. klo 18. Silloin meillä on käsiteltävänä Jenni Linturin kirja "Isänmaan tähden". Tätä kirjaa saa Tampereen ja ympäristökuntienkin kirjastoista, nettiantikvariaatista ja kirjakaupoista. Tämä kirja ei käsittele Köyliötä, mutta kirjoittaja on kesäköyliöläinen ja Linturien sukua. Tule kuulolle.

 

Marraskuun Lukupiiri on ma 10.11. klo 18. Tuolloin palaamme Köyliist kirjasarjaan ja luettavana on Niilo Ihamäen kirjoittama "Talo elää tavallaan", joka on sarjan no 6. Tätä kirjaa saa Seija Ojalalta joko Köyliö-Seuran sivuilta tilauslomakkeella tai soittamalla hänelle 050 - 320 3181. Kirjan hinta on 5,- e. Hän postittaa kirjan suoraan tilaajalle, laskussa lähetyskulut huomioiden.

 

Joulukuun Lukupiiri kokoontuu ma 8.12. klo 18. Jatkamme Köyliist sarjaa lukemalla "Härkäkarilta karpalosuolle". Tämä kirja on sarjan kahdeksas ja sen hinta on 20,- e. Sen hankinta tapahtuu samalla tavalla kuin yllä on kerrottu. TAI voit soittaa minulle ja minä tuon kirjat käydessäni Köyliössä. Ihan joka viikonloppu en lupaa mennä, mutta aika usein kuitenkin vielä näin alkusyksystä.

 

Ja paikka jossa kokoonnumme on sama kuin aikaisemminkin, eli Tampereen Yhteiskoulu, Mariankadun ja Hallituskadun kulmauksessa verkkoaidan ympäröimän ällän mallisen rakennuksen sisäpihan puolelta ulko-ovesta suoraan olevassa filosofian luokassa. Jos on hankalasti selitetty, etkä tahdo löytää niin soita 045-8565 633 Pirkko.

 

Jos olet kiinnostunut asiasta, niin laita kalenteriin merkintä ja varaa itsellesi aikaa näinä maanantaina, niin voimme jakaa mietteitä kirjoista  ja näitä sivuavista usein köyliöläisyyteen liittyvistä seikoista.

 

Hyvää syksyä Sinulle

 

Pirkko Partanen 045-8565 633 aluevastaava Martti Erkkilä 0400-425 236 Lukupiirin isäntä

 
Hei vaanTampereen lukupiiri
Terveiset edellisestä Lukupiiristä, jossa esiteltiin Aarnivalkeita ja
ratsastavia ritareita. Kirjan nimi saattaa johtaa hieman harhaan, mutta
siinä on ansiokkaasti esitelty historiallisia faktoja Köyliön historiasta.
Kirja itsessään ja sen esittely poiki vilkkaan keskustelun, joka juuri on
Lukupiirin tarkoituskin.

Kokoonnumme vielä yhden kerran tänä keväänä, maanantaina 12.5.2014
Tampereen yhteiskoulun tiloissa klo 18. Kun tulet rakennuksen sisäpihalta
kulmassa olevasta ovesta sisälle, on filosofian luokka suoraan edessäsi.
Siinä kokoontuvat köyliöläiset lukupiirifilosofit.
Ensi kerralla käsiteltävänä on Köyliist kirja 10, "Länteen - siirtolaisuus
Köyliöstä Amerikkaan ja Karjalasta Köyliöön".
Tule rohkeasti mukaan, kuuntelemaan, kommentoimaan tai kertomaan omia
tietojasi asiasta.

Edellisessä postissa kerroin syksylle varaamistani  teatteriesityksistä.
Jos olet kiinnostunut näistä, toivoisin sinun ottavan yhteyttä ainakin
TT:n Villikalkkuna to 11.9. klo 19 ja TTT:n Vielä Ehtii to 25.9.
lippuvarauksista. Alustava kiinnostuksesi riittää ilmoitukseen, sillä
kuukautta ennen esitystä varmistan vasta tiedot teatterille.

Ja vielä yksi asia miettimismyssyyn; Köyliö-seura julkaisee vielä tämän
vuoden puolella uuden kirjan, jossa käsitellään köyliöläistä luontoa.
Kirjaan tulee asiantuntijoiden kirjoituksia, mutta mukaan kaivataan ihan
meidän tavallisten ihmisten kokemuksia, mietteitä, muistoja tai asioita,
jotka liittyvät köyliöläiseen luontoon. Luontohan on paikkakunnan
suurimpia rikkauksia. Anna ajatusten kulkea ja laita vähän paperille.

Kaikille toivotetaan mukavaa kevättä ja kesää. Ehkä näemme Köyliö-
päivillä. Lue lisää seuran sivuilta.

Pirkko Partanen
aluevastaava 045-8565 633
pirkko.partanen@luukku.com

Martti Erkkilä
Lukupiirin isäntä 0400-425 236
martti.erkkila@pp.inet.fi


Hei Sinä Tampereen köyliöläinen.Tamperelaisten lukupiiri on kokoontunut nyt 2 kertaa.  Olemme jakaneet mietteitä Köyliist-kirjojen 3 ensimmäisen ja tämän viimeisen kirjan osalta. Keskustelu on polveillut vähän kirjojen ulkopuolelle , mutta silti aiheet ovat aina liittyneet Köyliöön.
Seuraavalla kerralla kokoonnumme ma 7.4. klo 18 taas Tampereen yhteiskoulun tiloissa (käynti sisäpihalta kulmauksesta). Tällä kertaa meillä on varmasti todella mielenkiintoinen tilaisuus, sillä Axel Cedercreutz alustaa kirjan Aarnivalkeita ja ratsastavia ritareita.
Olet ehkä huomannut lehdistä, että olemme saaneet Tampereelle Sara Hildenin taidemuseoon  kansainvälisesti kuuluisan taiteilijan Andy Warholin näyttelyn.  Näyttely on meillä vain toukokuun loppuun. Torstaina10.4. on museossa Taidetorstain, jolloin eläkeläisetkin pääsevät edullisesti 4:llä eurolla sisään ja klo 14 on yleisöopastus. Mitäpä jos mekin menisimme tuohon joukkoon mukaan.  Tämä ei vaadi ennakkoilmoittautumista, mutta voit pirauttaa minulle, jos tuntuu mukavammalta mennä yhdessä. Tehdään â€Âtreffitâ€Â.  Minusta tuntuu, että siellä voi olla muitakin innokkaita, joten ehkä on hyvä olla paikalla jo 13.30, mutta voit toki tulla ihan oman aikataulusi mukaan. Toivottavasti nähdään mahdollisimman monen kanssa  to 10.4.2014.
Vaikka meillä on vasta kevät ja kesä tulossa, olen silti lipsahtanut hiukan jo syksyn puolelle. Tein  neljään  teatteriesitykseen alustavat varaukset, jos vaikka lähtisimme sakilla.  Tässä lyhyesti tietoja niistä.
To 11.9.2014 klo 19 Tampereen Teatteri Villikalkkuna . Maailmalla palkittu ja kiitosta saanut. Rooleissa mm. Heikki Kinnunen, Tuija Ernamo, Elina Rintala.. Liput 34,-/ 32,-
To 25.9.2014 klo 19 Tampereen Työväen Teatteri Vielä Ehtii. Rooleissa mm. Eila Roine, Maria Aro, Liisa Roine, Jarno Hiilloskorpi. â€ÂKomedia naurattaa ja puhutteleeâ€Â. Liput 36,-/34,-
La 8.11.2014 klo 13 Tampereen Työväen Teatteri suurmusikaali Evita. Kaksoisroolissa Laura Alajääski / Maija Rissanen, Juha-Matti Koskela, Mika Honkanen jne. Liput 44,-/ 42,-
Ke 19.11.2014 klo 19 Tampereen Teatteri, Kari Hotakaisen Ihmisen osa, pääroolissa Anja Pohjola, muita mm. Heikki Kinnunen, Elisa Piispanen, Arttu Ratinen. Liput 34,-/32,-
Ryhmälippujen vahvistus teatterille tulee tehdä kuukautta ennen esitystä, joten  esim. jos haluat nähdä Villikalkkunan sinun tulisi vahvistaa se 11 elokuuta mennessä jne. Ohessa on neljä eri tyyppistä näytelmää ja jos niistä joku tai jotkut sinua kiinnostavat niin otathan hyvissä ajoin yhteyttä joko sähköpostilla tai puhelimitse.
Vaikka tässä on näin paljon muuta asiaa, niin Lukupiiri kokoontuu paitsi 7.4. myös tod.näk. vielä myös toukokuussa , mutta siitä tarkemmin myöhemmin.
Kevätterveisin
Pirkko Partanen   Martti Erkkilä                                                              
aluevastaava 045-8565 633  Lukupiirin isäntä 0400-425 236
pirkko.partanen@luukku.com          martti.erkkila@pp.inet.fi 
 

Haluan kertoa teille, jotka ette olleet 17.2. lukupiirin ensimmäisessä
tapaamisessa, että me saimme sen todella aikaiseksi nyt myös täällä
Tampereella. Tampereen Yhteiskoulun eli TYKin luokkahuoneeseen oli 9
innokasta Köyliön ystävää kokoontunut juttelemassa Lumienkeli-kirjasta,
jonka hyvin kiinnostavaksi havaitsimme.

Koska meitä tämä köyliiläisyys yhdistää, niin päätimme seuraavallakin
kerralla keskittyä seuran julkaisemiin kirjoihin. Maanantaina 17.3.
käsittelemme 3 ensimmäistä sarjan kirjaa. Jokaisesta kirjasta on esittely,
jonka perusteella keskustelemme heränneistä ajatuksista.

Sinun ei tarvitse keritä lukemaan kaikkia kolmea tai ei edes yhtä, mutta
tule silti kuulemaan, mitä muut niistä kertovat.

Taidenäyttelyissä ja teatterissa käynneistä osa teistä oli kiinnostunut,
joka on tietysti mukava asia. Ensimmäinen taidenäyttelykäynti tuli
varmasti liian nopealla aikataululla, eikä se toteutunut. Mutta asia ei
silti hautaudu.

Mutta Lukupiiriin maanantaina 17.3.2014 Tampereen Yhteiskoululle klo 18
olet sydämellisesti tervetullut.

Melkein kevätterveisin

Pirkko Partanen ja Martti Erkkilä
045-8565 633 0400-425 236


Tampereen seudun köyliöläiset kokoontuivat ke 20.11.13.  Koolla oli pienehkö joukko tamperelaisia, mutta vahvistusta saimme runsaasti "pääkonttorista" -  sekä Köyliöstä että Turusta. Kiitos kovasti vieraillemme.
Ilta kului lämminhenkisessä ja kovin köyliöläisessä hengessä, kuten tietenkin asiaan kuuluu. Välillä tuntui, että Köyliössäkään ei kuule niin perinteistä ja aitoa Köyliön murretta kuin Seurakuntien talon Rooma-salissa kuulimme.


Päätähtenä illassa oli juuri ilmestynyt Lumienkeli- kirja. Kuulimme sen syntyvaiheista mielenkiintoisia tarinoita ja tietysti innolla ostimme kirjaa itsellemme.
Lisäksi kunnanjohtaja piti mielenkiintoisen katsauksen kunnan nykytilanteesta, liitoksista ja yhteyksistä eri naapurikuntiin.


Joitakin ajatuksia nousi esille myös ensi vuoden toiminnasta mm. lukupiirin perustamisesta. Mutta niihin palaamme sitten kun on jotain "oikeesti" kerrottavaa.

 

Kirjoitti Partasen Pirkko

Aluevastaava

 
Hyvää syksyä teille Köyliö-seuran tamperelaiset

Olemme saaneet viettää kauniin kesän ja käsittämättömän kauniin syksyn ja nauttia Suomen luonnon monimuotoisuudesta ja ainutlaatuisuudesta.

Todella paljon on tapahtunut Köyliö-seurankin puitteissa ja siksi on varmasti jo korkea aika kokoontua ja kertoa kuulumisia. Toivottavasti kokoontumispäiväksi suunniteltu

ke 20.11.2013 klo 18 Seurakuntien talo, Näsilinnankatu 26, Rooma-sali, 2. krs

sopii mahdollisimman monelle.

Helena Santala ja Kalevi Salmi ovat lupautuneet tulemaan kertomaan kuulumisia ja eikä varmaankaan vähäisempänä esittelemään Köyliist- kirjasarjan tuotosta â€ÂLumienkeli", joka julkistettiin tiistaina 5.11. MainosNummen tiloissa Köyliössä.
 
Tapaamiseen mukaan tulevat myös Köyliön kunnanjohtaja Seppo Saarinen sekä Köyliö-seuran äsken valittu uusi puheenjohtaja Johanna Toivanen-Perko, Jaakko Ojala ja ehkä vielä muitakin aktiivisia toimijoita seurasta. Toivoisin teidän miettivän minkälaista toimintaa haluaisitte Köyliö-seuran tamperelaisille jatkossa tarjoavan ja mitä mukavaa yhteistä voitaisiin Tampereen seudulla yhdessä tehdä.
Syysterveisin
Pirkko Partanen
aluevastaava

Ilmoittautumiset joko allekirjoittaneelle puhelin 045-85 65 633, pirkko.partanen@ luukku.com tai Helena Santalalle santalat@pp.inet.fiKUVA- ja kirjailta Tampereella 17.4.2012 kello 18.00-20.00

 
Tampereen seudulla asuvia köyliöläisiä kookoontui Seurakuntien talolle, Rooma-saliin, Näsilinnankatu 26 tiistaina  17.4.2012 kello 18.00.  Illan "emäntänä" toimi seurakunnan palveluksessa oleva Köyliö-taustainen Pirkko Partanen.  Hän oli kattanut kahvit valmiiksi ja kahvin juomisella ilta aloitettiin.  Köyliö-seuraa tilaisuudessa edusti hallituksen jäsen Axel Cedercreutz, kuvahankkeen johtaja Kalevi Salmi ja Köyliön ystävät-jaoston puheenjohtaja Helena Santala.

 

Helena toivotti paikalla olijat tervetulleiksi ja kertoi illan "agendasta".  Hän myös kertoi Köyliö-seuran kuulumisia:  kevään aluetapahtumia on toteutettu jo Turussa, Köyliössä kirkkopyhän yhteydessä, Raumalla ja Harjavallassa (Porin seudun köyliöläiset).  Tampereen jälkeen on vielä vuorossa Espoo (pääkaupunkiseudun köyliöläiset) 24.4.12.
Ulkoköyliöläisiä oli seuran rekisterissä vuoden vaihteessa 473 henkilöä ja heistä jo jäseniä 202.  Kevään aikana lisäystä on tullut molempiin lukuihin jonkin verran. 
Köyliö-päiviä vietetään 30.6.-1.7.12.  Helenalla oli jo alustavaa kerrottavaa päivien monipuolisesta tarjonnasta.  Tarkemmin niistä voi lukea www.koylio-seura.fi/ajankohtaista ja kesäkuussa ilmestyvästä tiedotteesta, joka postitetaan mm. kaikille ulkoköyliöläisille. 
Köyliist 11-kirja, joka saadaan valmiiksi tänä vuonna, on upea kuvateos teksteineen.
 
Tutustuttiin seuran uusiin www-sivuihin Kalevin opastuksella. 
 
Seuraavaksi Helena kertoi Köyliist 12-kirjan kirjoittamisesta.  Tekstejä Lapsuus- ja nuoruusmuistojen kirjaan otetaan vastaan vielä runsaan vuoden ajan eli 30.4.2013 saakka.  Kirjoituksia voi lähettää osoitteeseen santalat@pp.inet.fi tai postissa Helena Santala, Eristäjänmutka 10 F, 20320 Turku.  Kirjoittamisesta on laadittu ohjeet ja ne löytyvät klikkaamalla seuran pääsivulta. Kysyä voi Helenalta puhelin 050 5417945.  Kirjoituksia on jo tullut 17 kappaletta.  Seuran kaikki tähän asti julkaisemat kirjat olivat nähtävillä ja niitä oli myös mahdollista ostaa.  
 
Helena kertoi myös Turkuun perustetusta Köyliiläisten lukupiiristä, joka kokoontuu nyt jo toista kertaa maanantaina 23.4.(ks. www.koylio-seura.fi/aluekuulumiset/ Uutissii Turust).  Luettavana on Köyliist 4: Köyliöläisten veteraanien muistoja sotavuosilta.  Helena innosti myös Tampereen seudun köyliöläisiä perustamaan lukupiirin.  Lukupiireistä voi lukea klikkaamalla seuran pääsivulta.  Kiinnostuneet voivat ottaa yhteyshenkilnö toimivaan Helenaan yhteyttä puhelimitse 050 5417945 tai santalat@pp.inet.fi.
 
Seuraavaksi siirryttiin katsomaan KUVA-arkiston kuvia Kalevin johdolla.  Tarkasteluhetkellä kuvia oli tallennettu jo yli 6 000 kpl ja lisää tuli illan aikana.  Kalevi opasti, miten kuvia voi arkistosta hakea, tietoja täydentää ja kuvia myös tilata.  Myös pyrittiin löytämään muutama läsnäolleita lähellä oleva kuva ja kyllä niitä löytyikin mukavasti. 
 
Noin 19.50 kiiteltiin Pirkkoa onnistuneista kokousjärjestelyistä ja pantiin kimsut ja kampsut kokoon ja lähdettiin kohti kotia toivotellen "hyvää kevättä" ja "tapaamisiin Köyliö-päivillä".
 
Kirjoitti Helena Santala (Hyötilöitä Kepolasta)  
 
 
 

 

Ajankohtaista

Vanhemmat uutiset löydät vasemman valikon kohdasta Ajankohtaista.

12.12.2022
Ystävätapaaminen ja lukupiiri Tampereella Lallin kera


8.12.2022
Jouluinen ystävätapaaminen Turussa, ohjelmassa professori Tuomas Heikkilän Lalli-aiheinen luento


1.12.2022
Porin seudun Köyliön ystävien teatteri-ilta


27.11.2022
Köyliö-seura ry:n syyskokous ja Köyliön kirkon esittelyvideon julkistamistilaisuus


11.10.2022
Turun lukupiiri Salossa Järvisillä tiistaina 11.10.2022


10.10.2022
Köyliön Ystävät Tampereen seutu Lauri Viita-museossa ma 10.10.2022


17.9.2022
Videolinkki luennosta: https://youtu.be/C2bLQaVQ6wg Köyliönkartano ja Cedercreutz-suvun vaiheet - teollisuusneuvos, vapaaherra Axel Cedercreutzin luento Emil Cedercreutzin museossa Harjavallassa